Hertha: Ő olyanokra képes, mint a csapatban senki – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 10:24
Dárdai Pál, a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője a gárda szlovák játékosát, Ondrej Dudát dicsérte.

A 22 esztendős Duda 2016 nyarán, 4.2 millió euróért igazolt Berlinbe, ám érkezése után nem sokkal súlyos térdsérülést szenvedett, így az előző (2016–2017-es) kiírásban csupán 67 percet játszott.

A jelenlegi idény sem indult zökkenőmentesen, Duda bokaproblémák miatt eleinte csak limitáltan edzhetett, most azonban úgy tűnik, eljött a szlovák támadó középpályás ideje, s Dárdai Pál egyre többet játszatja – a magyar tréner nagyon sokat vár a játékostól, aki szerint – és Michael Preetz sportigazgató is osztja a véleményét – kivételes dolgokra képes.

„Eddig is tisztában voltunk Duda képességeivel, annak, hogy most meg is tudja ezeket mutatni, az alapos felkészülés a titka” – vélekedett Preetz.

„Kiváló felépítése és nagyon pozitív jelleme van – jellemezte Dárdai Pál Dudát. – Ilyen játékosom még nem volt korábban. Sokáig tartott, de végre sikerült »felépítenünk«, és amit most látunk tőle, az tetszik, nagyon meggyőző. A következő lépés az lesz, hogy kilencven percet játsszon egyhuzamban és előkészítsen, helyzeteket teremtsen.”

„Amikor nálunk van a labda, elképesztően jól lát a pályán, csak neki van köztünk ilyen kivételes szeme. Ezért szereztük meg.”

Duda a 2017–2018-as idényben eddig összesen hét tétmérkőzésen lépett pályára a Herthában, ezeken egy gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik