Hertha: „Nincs eufória” – megszólalt az első csapathoz visszatérő Petry

Vágólapra másolva!
2020.02.12. 17:06
null
Petry Zsolt újra a Bundesliga-csapat kapusedzője a Herthánál (Fotó: Dömötör Csaba)
„Nincs rossz hangulat, de eufória sem” – nyilatkozta a Hertha első csapatához visszakerülő kapusedző a szerdai tréninget követően. Petry Zsoltot, aki 2015 óta dolgozik a berlinieknél, Jürgen Klinsmann őszi kinevezése után irányították az utánpótláscsapatokhoz, a német tréner távozásával viszont visszatérhetett az első kerethez.

 

„Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző” – vélekedett a szerdai edzés után Petry, aki 2015-től dolgozik a Herthánál, s miután Klinsmann leváltotta, az utánpótláshoz került.

„Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat.

A régi-új kapusedző kifejtette, egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról.

„Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani – tette hozzá.

Klinsmann kedden jelentette be váratlanul, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át a Bundesligában 14. helyen álló csapatnál.

Petry korábban a Nemzeti Sportnak arról beszélt, bár érthető, ha egy frissen kinevezett vezetőedző saját szakmai stábjával szeretne együtt dolgozni, s ebben kapusedzőt is hoz, az őszi leváltásában személyes okok is közrejátszottak. A magyar tréner anno élesen kritizálta Klinsmann fiát, a két éven keresztül Berlinben védő Jonathan Klinsmannt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik