Hertha: nem valószínű, hogy Dárdai Márton a Baselhez megy

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 12:53
null
Az FC Basel érdeklődik Dárdai Márton iránt, de a Hertha nem akarja elengedni (Fotó: Imago Images)
Az FC Basel kölcsönvenné Dárdai Mártont, de a Tayfun Korkut által mellőzött védő iránt mások is érdeklődnek, igaz, jelen állás szerint a nyárig biztosan marad, és remélhetőleg több lehetőséget kap.



Hol folytatja Dárdai Márton? A Hertha BSC 19 éves (február 12-én ünnepli 20. születésnapját) belső védőjéről a sport.de sportportál azt írta, az idény végéig kölcsönben a svájci bajnokságban második helyen álló FC Basel játékosa lehet. A híresztelés egyik oka, hogy a futballista mostanában nem kapott szerepet – mint ismert, édesapját, Dárdai Pált, a korábbi magyar szövetségi kapitányt november végén Tayfun Korkut váltotta a kispadon. Furcsa helyzet, hogy a szakvezető elődjének fia ott van a keretben, az viszont biztos, hogy az edzőváltás óta nem sokat lépett előre a csapat: Mainzban például 4–0-ra, a Kölntől otthon 3–1-re kapott ki a 2022-ben még nyeretlen Hertha, amely szerdán a kupából is kiesett, miután hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a városi rivális Union Berlintől.

A csapat sok gólt kap (hét tétmeccsen 14-et, amióta Tayfun Korkut az edző), így meglepő lenne, ha egy belső védőt elengednének, de értesüléseink szerint megfelel a valóságnak, hogy a svájci együttes kölcsönvenné Dárdai Mártont. A futballista ebben az idényben nyolc tétmérkőzésen lépett pályára a Herthában, ám sérülései miatt decemberben több bajnokit kihagyott – fáradásos törés miatt rögzítőcsizmába került a lába –, aztán kényszerűségből túl korán visszatért, izomhúzódással bajlódott. Mostanra viszont egészséges, jó erőállapotba került, de Tayfun Korkut vezetőedző irányítása alatt még egy percet sem játszott. A Bundesligában ebben az idényben hét találkozón 575 percet volt a pályán.

A gyatrán sikerült szerdai kupameccs után a szurkolók tüntettek a Hertha vezetői ellen, az internetes fórumokon is gyakran előkerült Dárdai Márton neve – miért nem játszik, ha ilyen sok gólt kap a fővárosi együttes? Az előző idényben a kiesés elől menekülő csapatban mutatkozott be, és 12 bajnokit követően a drukkerek az év játékosának választották, sokak szerint főszerepe volt abban, hogy a Hertha a tavasszal elkerülte a kiesést. Lapunk úgy értesült, hogy a berlini klub illetékesei máris keresték a pályafutását egyengető ügynökséget, mert szó sem lehet arról, hogy elengedjék Svájcba, sőt valószínűbb, hogy már a hétvégén a Bayern München elleni bajnokin pályára lép.

A transfermarkt.de oldal szerint a piaci értéke hatmillió euró, német oldalak szerint a 2025-ig szóló szerződésében benne van, hogy nagyjából ilyen összegért ki lehet vásárolni, és arról is hallani, hogy több Bundesliga-csapat (a Hoffenheim, a Bayer Leverkusen, az Eintracht Frankfurt érdeklődéséről lehetett olvasni) is hajlandó lenne kifizetni ekkora összeget. Sőt úgy tudni, a Premier League-ből is figyelik (főleg azok után, hogy a Hertha még tavaly júliusban felkészülési mérkőzésen 4–3-ra megverte a Liverpoolt, Dárdai Mártonnal a védősor közepén). Amit kiemelnek a szakértők: fiatal, erős, gyors, ballábas labdarúgóról van szó, természetes, hogy érdeklődnek iránta.

Az FC Basel érdeklődését forrásaink megerősítették, de ahogy említettük, nem valószínű, hogy Dárdai Márton klubot, pláne országot vált. Nyárig jó eséllyel a Hertha kötelékében marad, azt követően pedig az dönthet a karrierjéről, hogy a lapokban tippelt kivásárlási árat melyik klub hajlandó megadni a berlinieknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik