Hertha: megműtötték a hererákkal diagnosztizált Marco Richtert

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 13:18
null
Marco Richter heteken belül újra edzésbe állhat (Fotó: AFP)
A Bundesligában szereplő Hertha BSC hivatalos Twitter-oldala arról számolt be, hogy a múlt héten hererákkal diagnosztizált 24 éves játékost, Marco Richtert sikeresen megműtötték.

Marco Richter betegségére egy urológiai vizsgálat során derült fény. A Hertha most arról posztolt, hogy a támadót sikeresen megműtötték és nagy szerencséje van, hogy a daganatot időben észrevették, mivel rosszindulatú volt. Az eltávolítását követően a játékos nem szorul kemoterápiás kezelésre, így valószínűleg korábban visszatér a pályára.

„Mindannyian nagyon örülünk ennek a pozitív hírnek. Minden szükséges időt megadunk Marcónak a műtétje után, és alig várjuk, hogy két-három héten belül újra edzésbe álljon" – nyilatkozta a Hertha BSCsportigazgatója,Fredi Bobic.

Nem Richter az egyetlen berlini játékos, aki ugyanezzel a betegséggel bajlódik: az Union Berlin védője, a 26 évesTimo Baumgartlmájusban bejelentette, hererákkal küzd. Azóta kemoterápiás kezelésen esett át, és a hírek arról szólnak, hogy újra elkezdhetett mozogni, s már futni is tud.

Emellett a Borussia Dortmund tegnap jelentette be, hogy szintén heredaganatot diagnosztizáltak Sébastien Haller-nál, a nyáron az Ajaxtól érkező elefántcsontparti válogatott labdarúgónál. A Dortmund közleménye szerint a 28 éves csatár a hétfő délelőtti edzés után rosszullétre panaszkodott, ezt követően tüzetes orvosi vizsgálatoknak vetették alá, s ekkor állapítottak meg nála heredaganatot. A futballistára a következő napokban további vizsgálatok várnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik