Hertha: Király Gábor véleménye ma is érdekes Berlinben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 20:30
null
Király Gábor (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A német sajtóban Király Gábort, a Hertha BSC korábbi kapusát is megkérdezték arról, mi a véleménye a berlini labdarúgócsapat jelenlegi kapusát, Rune Jarsteint a közelmúltban ért kritikákról.

 

Rune Jarstein 2013 óta véd a Herthában, és bár ebben az idényben egyszer-egyszer kiszorult a kapuból, Bruno Labbadia, a nemrég kinevezett új vezetőedző első számú kapusként tekint rá. Pozícióját nem rendítette meg az sem, hogy a Leipzig elleni május végi bajnokin (2–2) „bevédett” egy lövést, és újra felerősödtek az őt érő sajtókritikák.

„Rune tapasztalt kapus, képes lesz úrrá lenni a nehézségeken. Minden kapus hibázik, az igazi kérdés az, tud-e ezekből tanulni és továbblépni” – idézi a Berliner Zeitung Király Gábort, aki szerint elképzelhető, hogy a berlini kapusedzői poszt közelmúltbeli „forgandósága” zökkentette ki a 35 éves Jarsteint.

Mint ismert, Jürgen Klinsmann a novemberi vezetőedzői kinevezése után elmozdította a pozícióból Petry Zsoltot, és előbb Andreas Köpke, majd Max Steinborn foglalkozott a Hertha kapusaival – Klinsmann távozása után pedig ismét Petry következett.

„Nemcsak szakmai, hanem emberi szempontból sem mellékes, hogy az évekig veled dolgozó edzőt egyik napról a másikra elmozdítják mellőled. Hiányát igencsak megérzed, ami a teljesítményedet is befolyásolja – fogalmazott a tavaly 108-szoros válogatottként visszavonuló magyar kapus. – Rune rutinos, sokszoros válogatott kapus, aki a Herthánál szinte intézmény. Számtalanszor bizonyította, hogy nagy segítségére van a csapatnak. Fontos, hogy érezze a támogatást, és élvezhesse a játékot, mert a teste előbb-utóbb jelezni fogja a korát.”

A Hertha kapuját 1997 és 2004 között őrző Király elmondta: ha teheti, manapság is megnézi a berliniek meccseit, és jó választásnak tartja Labbadia vezetőedzői kinevezését.

„Rendkívül képzett edző, működik a csapat az irányításával – véli Király, aki 2009 tavaszán Labbadia keze alatt dolgozott a Bayer Leverkusenben. – A stílusa máris jól felismerhető a csapat játékán. Az ő szakmai tudása és a befektető Lars Windhorst teremtette háttér elegendő lehet ahhoz, hogy a Hertha az európai porondon is nagyot alakítson, ehhez azonban a kirakós minden darabkájának a helyére kell kerülnie.”

A Hertha jelenleg a Bundesliga-tabella kilencedik helyén áll, és a szombati játéknapon a Frankfurtot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik