Hertha: Jarstein most szívizomgyulladás miatt nem edzhet

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 11:59
null
Rune Jarstein még nem állhat edzésbe a Herthánál (Fotó: AFP)
Szívizomgyulladása miatt továbbra sem edzhet a Hertha csapatával Rune Jarstein norvég kapus, aki márciusban átesett a koronavírus-ferőzésen.

Jarstein márciusban kapta el a betegséget, az idény hátralévő részében nem léphetett pályára. A Kicker szerint szívizomgyulladás miatt maradt le a nyári felkészülés szerdai rajtjáról.

„Az orvosok újra megvizsgálják a szívét. Ha zöld utat kap, lassan újra edzésbe állhat, ha nem, akkor pihen tovább. Az egészség a legfontosabb” – idézi a Kicker Dárdai Pált, a Hertha vezetőedzőjét.

Jarstein mellett több játékos később kezdi el a felkészülést, a belga Dedryck Boyata és a cseh Vladimír Darida még az Eb-n játszik, a szlovák Peter Pekarík az Eb utáni szabadságát tölti, a paraguayi Omar Alderete a Copa Américán szerepel, a holland Javairo Dilrosun koronavírus-fertőzés után karanténba kényszerült, a szintén holland Daishawn Redan privát okokból van engedéllyel távol, a lengyel Krzysztof Piatek rehabilitációs edzéseken vesz részt, a brazil Matheus Cunha az olimpiára készül, a német Arne Maier pedig az U21-es Eb utáni szabadsága után csütörtökön csatlakozik a társakhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik