Hertha: félárú jegyek a nőknek a történelmi meccs alkalmából

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.08. 17:05
Az európai élbajnokságok első női játékvezetője, Bibiana Steinhaus bemutatkozása alkalmából félárú jegyeket kínál női szurkolóinak a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC.

Dárdai Pál vezetőedző klubja ötszáz belépőt ad féláron a vasárnap délutáni, Werder Bremen elleni hazai mérkőzésre. „Szeretnénk minél több nő számára lehetővé tenni, hogy szemtanúja legyen ennek a történelmi pillanatnak” – áll a Hertha BSC honlapján. „Szeretnénk minél több nő számára lehetővé tenni, hogy szemtanúja legyen ennek a történelmi pillanatnak” – áll a Hertha BSC honlapján.

A német, az angol, a francia, az olasz és a spanyol élvonalban még soha nem vezetett meccset női bíró. A magyar NB I-ben erre már több mint tíz éve sor került, 2007 februárjában Gaál Gyöngyi fújt a Kaposvár–Vác találkozón.

A 38 éves Steinhaus éppen 2007 óta tevékenykedik a német Bundesliga másodosztályában, de közben női Bajnokok Ligája-döntőt és női olimpiai finálét is vezetett.

A vasárnapi meccs felvezetéseként a berlini és a brémai vezetőedző is üdvözölte Steinhaus bemutatkozását.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott, amíg idáig eljutott, és a mérkőzésen csak ez a fontos, nem pedig az, hogy a bíró férfi vagy nő” – mondta Alexander Nouri.

„Ha egy játékvezető jól teszi a dolgát, nem számít, hogy férfi vagy nő. A másodosztályban hibátlanul fújt, ez nagyszerű. Jó mérkőzést kívánok neki” – fogalmazott korábban Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik