Hertha: Dárdai Pál elkapta a koronavírust

Vágólapra másolva!
2021.04.15. 11:29
null
Dárdai Pál az előírásoknak megfelelően házi karanténba került (Fotó: AFP, archív)
A német élvonalban szereplő Hertha BSC hivatalos honlapján közölte, hogy a csapat vezetőedzője, Dárdai Pál, segítője Admir Hamzagic és egy játékos, a csatár Dodi Lukébakio legutóbbi koronavírusteszt eredménye is pozitív eredményt hozott. A Mainz elleni bajnokira a továbbiakban Arne Friedrich sportigazgató készíti fel a csapatot.

A Hertha BSC hivatalos honlapján csütörtökön délelőtt megjelent közlemény szerint a klub játékosai és az első csapat edzői stábjának tagjai közül háromnak pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje: Dárdai Pál vezetőedző mellett segítője, Admir Hamzagic, valamint Dodi Lukébakio egyaránt tünetmentes és az előírásoknak megfelelő házi karanténba vonult. Miután Dárdai másik segítője, Andreas Neuendorf közeli kontaktszemélynek minősül, ezért ő is karanténban tölti a következő napjait, ami azt jelenti, hogy jelenleg a klub sportigazgatója, Arne Friedrich az egyetlen, aki megfelelő edzői papírokkal rendelkezik ahhoz, hogy a Mainz elleni, vasárnapi bajnokin leülhessen a Hertha kispadjára – amit tehát a történtek ellenére is megtartanak.

A klub közleménye szerint a helyi egészségügyi hatóságokkal való konzultációt követően a csapat játékosai, az edzői team és a csapatvezetés tagjai április 28-ig önkéntes és közös izolációba vonulnak, hogy így az edzések folytatódhassanak és ne kelljen meccseket elhalasztani.

Az elkövetkező időszakban a Herthánál „minden megtesznek azért, hogy az izolációban lévők között csökkentsék a kontaktok számát és napi PCR-tesztek elvégzésével próbálják növelni a biztonságot” – áll a klub közleményében.

A kiesés elleni küzdelemben rendkívül fontos találkozó előtt bukkant fel a vírus a berlini csapatnál, hiszen vasárnap este a közvetlen riválisnak számító, Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz otthonába látogat a Hertha.

A berlini klubnál korábban Rune Jarstein kapus kapta el a koronavírust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik