Hertha BSC: A mostani csapat erősebb, mint amelyik kiesett - Dárdai

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 07:32
null
Dárdai Pál (középen) bizakodva tekint a jövőbe (Fotó: Action Images - archív)
Dárdai Pál, a Hertha BSC klubrekordere korábban nem volt biztos abban, hogy a berliniek azonnal visszajutnak az élvonalba, azonban a klubnál zajló játékosmozgás megnyugtatta a magyar válogatott középpályást. A rutinos játékos úgy véli, a Hertha kerete erősebb, mint tavaly volt, így nem is lehet más a cél, csak a visszatérés a Bundesligába.

„Fontos játékosok maradtak a klubnál, és tapasztalt srácok érkeztek, így eddig jól alakul a dolog. Olyan jól, hogy úgy vélem, erősebbek vagyunk, mint az előző szezonban voltunk – bizakodott a Hertha klublegendája, Dárdai Pál. – Maikel Aerts jól helyettesítheti Jaro Drobnyt a kapuban, és a védelmünk is rendben van. Elől pedig Raffael, Ramos és Friend személyében van három gólveszélyes játékosunk."

„Vissza akarunk jutni, és vissza is kell jutnunk az élvonalba. A jelenlegi keretünkkel ez sikerülni is fog" – jelentette ki a Berliner Kuriernak nyilatkozva a 34 éves középpályás.

Az erősítések Michael Preetz menedzsert dicsérik, aki a magyar válogatott játékos szerint kiváló munkát végez: „Intelligens ember, készen állt a fejében a terv, és azt végre is hajtotta. Az is előny, hogy ezúttal egyedül hozta meg a döntéseket, és nem kellett figyelembe vennie (Lucien) Favre igényeit úgy, mint tavaly nyáron."

Mint ismert, az előző bajnokságban a Hertha (elsősorban elképesztően gyenge hazai mérlege miatt) kiesett a másodosztályba. A csalódást keltő szereplés után távozott a csapattól Friedhelm Funkel vezetőedző, és Markus Babbel vette át az együttes irányítását.

Dárdai immár a 14. szezonját kezdi meg a berlini klub játékosaként, és az előző bajnokságban megdöntötte a német élvonalbeli szereplések terén Michael Sziedat klubrekordját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik