Hertha: „A klub stabil, nem kell eladnunk a legjobbjainkat”

Vágólapra másolva!
2017.06.12. 10:30
Michael Preetz, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha sportigazgatója egyértelmű célokat határozott meg, ami a klub jövőjét illeti.

A szakembert John Anthony Brooks eladása után – mint ismert, Dárdai Pál csapata klubrekordot jelentő 20 millió euróért engedte el az amerikai védőt a VfL Wolfsburghoz – kérdezték a Herthánál várható nyári játékosmozgásról.klubrekordot jelentő 20 millió euróért engedte el az amerikai védőt a VfL Wolfsburghoz – kérdezték a Herthánál várható nyári játékosmozgásról.

Michael Preetz leszögezte, a gárda nem szándékozik több kulcsemberét eladni.

„Ha semmi rendkívüli sem történik, nem gondolom, hogy további játékosokat adjunk el. A célunk az, hogy a csapat erősebb legyen” – szögezte le Preetz, hozzátéve, rengeteg fiatal számára jó példa a berlini fiatalok sikere.

„Davie Selke számára például nagyon fontos volt, hogy látta, ahogy Mitchell Weiser vagy Niklas Stark a német U-válogatottban egyre nagyobb szerepet kap, de például Marvin Plattenhardt is a Herthából jutott el addig, hogy már a Nationalelfbe is meghívták. Az ő fejlődésük, sikerük beindít egy úgynevezett »dominó-hatást«.”

„Továbbra is ezen az úton kell haladnunk – a német fiatalokra támaszkodni, megadni nekik a lehetőséget, hogy itt teljesedhessenek ki. De megnézhetjük Weiser esetét is, igaz, az némileg fordítva nézett ki: a Bayern Münchennél boldogtalan volt, nem mentek jól a dolgai, ezt követően ránézésre talán egyet visszalépett a karrierjében annak érdekében, hogy tovább fejlődhessen egy új környezetben. A tehetségeinket nem máshonnan hozzuk, itt teljesednek ki.”

„Gazdaságilag stabilak és szilárdabbak lettünk – ez hét vagy nyolc éve még teljesen máshogy nézett ki. A 2010-es és a 2012-es lejtmenetből sikeresen kilábaltunk, most pedig már olyan biztató helyzetben van a klub, amelyből tudunk tovább építkezni. A következő években meg akarjuk szilárdítani a helyünket a Bundesliga első harmadában, és azért küzdünk, hogy ehhez a megfelelő feltételeket megteremtsük.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik