Davie Selke (pirosban) nem is olyan régen oroszlánrészt vállalt a Hertha legyőzéséből (Fotó: AFP)

„Május közepén találkoztam először Dárdai Pállal és Michael Preetz sportigazgatóval. Olyan csapatot kerestem, amelynél tudom, hogy jól fogom érezni magam. Ez pedig már az első beszélgetésünk után így volt” – fogalmazott a játékos.

Selke, akinek csupán epizódszerep jutott az RB Leipzignál, négy gólt szerzett a mögöttünk hagyott Bundesliga-szezonban. Egyszer tudott duplázni, éppen a Hertha ellen, május 6-án.

„Dárdainak nagyon konkrét elképzelései vannak, a gárda pedig jó úton halad. Annyit szeretnék játszani, amennyit csak tudok, emellett a lehető legnagyobb segítséget próbálom nyújtani a csapatnak. Úgy érzem, erre az edző meg is adja majd a lehetőséget nekem.”

A fiatal német futballista azt is elárulta, hogy azért nem igazolt külföldre, mert úgy érzi, számára az egy kaland, egy kísérlet lett volna, ezt pedig egyelőre még nem szeretné – még akkor sem, ha Angliában sokkal több pénzt kereshetne.

A 22 éves támadó arról is beszélt, hogy édesapja is jelen volt, amikor megbeszélték a szerződése részleteit, és neki is tetszett a felvázolt berlini jövőkép.

„A barátnőm, Evelyn is nagyon boldog. Nyáron végez a tanulmányaival, aztán pedig együtt költözünk Berlinbe, az első közös lakásunkba.”