FFT: pikáns berlini derbi – kelet a nyugat, Union a Hertha ellen

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 18:38
Az Uniont és a Hertha Berlint fal, országhatár és ideológiák választották el egymástól a hidegháború alatt, és az egykor barátságos versengésből az ország egyesítése után véres háború lett. Alámerülünk a csapatok múltjában.

Az Union Berlin talán irigykedhet riválisai anyagi forrásaira, de valami sokkal értékesebbel büszkélkedhet helyette: azzal, hogy egyértelmű vízió alapján halad előre. Erre hosszú ideje hiába várnak a Hertha BSC drukkerei.

„Az egész egy rakás sz...r volt, bár nem lepődtünk meg – duzzog a a derbi után egy Hertha-rajongó, miközben szemlesütve kullog a metrómegálló felé. – Vissza kell mennünk az alapokig, fiatal játékosokat kell toboroznunk a város környékéről, és a nulláról kell felépítenünk a csapatot. Nehéz kimondani, de csodálatra méltó, amit az Union csinált. Pedig ma este nekünk kellene ünnepelnünk.”

Eközben a pragmatikus Union-szurkolók nem akarják elbízni magukat.

„Hatalmas lépést tettünk az imént, de nem a Herthát kell legyőznünk ahhoz, hogy lássuk a fejlődést. Ez csak a ráadás – nevet az egyik drukker. – Velük ellentétben mi nem azzal foglalkozunk, hogy ki a híresebb, vagy ki szerepel többször európai versenyen.”

Az Union hosszú és eseménydús utat tett meg az NDK-tól a berlini diadalig, az viszont egyelőre rejtély, hogy hová fog eljutni. Kilenc nappal a kudarcos találkozó után a Hertha menesztette Dárdai Pál vezetőedzőt, és a helyére a Bundesligában jól ismert Tayfun Korkutot nevezte ki. Most Nyugaton kell életet varázsolni a pusztulásba.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik