Felkészülés: Dárdai-gólpasszal indult a Hertha idénye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 21:14
null
Dárdai gólpasszából Darida szerezte a Hertha első gólját a felkészülés során (Fotó: Hertha BSC)
Hétgólos győzelemmel kezdte meg felkészülését az új idényre Dárdai Pál csapata, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC.



Az amatőr RSV Eintracht elleni meccsen kezdőként kapott lehetőséget ifjabb Dárdai Pál, avagy ahogy a helyiek hívják, Palkó, és nem is húzta az időt: a hatodik percben az ő előkészítése után Darida (a Dárdai, Darida középpályástengely amúgy kellemes perceket okozhat majd a tudósítóknak) szerezte meg a Hertha első gólját.

A szünetig Ibisevic duplázott, Duda és Jastrzembski is betalált, a második félidőben pedig Selke és Maier volt még eredményes.

Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg a második felkészülési mérkőzését is megnyerte. Az osztrák címvédő az orosz hatodik, Európa-liga-induló FK Ufát 3–0-ra győzte le.

Az előző idényben El-elődöntős, ott nagy csatában, hosszabbításban elbukó salzburgiak 4–4–2-es felállásban és rendkívül agresszívan kezdtek, ez pedig a 18. percben góllá érett, Zlatko Junuzovic volt eredményes 18 méterről, majd Jérome Onguéné duplázta meg az előnyt a szünet előtt. A fordulást követően 4–3–3-ra álltak át az osztrákok, de így is hamar jött az újabb gól, Smail Prevljak volt eredményes.

A sok csere sem zavarta meg a Salzburgot, a 60. percben beálló Szoboszlai Dominiknak is volt egy nagy lehetősége többek között, ám újabb gól már nem esett.

A Legia Warszawa is simán nyert, 5–2-re verte meg a Viitorul Constantát. Nagy Dominik a 77. percben állt be a varsóiakhoz, és két perccel később már nagy helyzetbe került, de átemelési kísérlete nem lepte meg a kapust.

Bogdán Ádám új együttese, a skót élvonalban szereplő Hibernian 6–0-ra legyőzte a negyedosztályú Berwick Rangerst. A hétfőn érkező magyar kapus kezdőként lépett pályára, és a szünetig játszott – addig 3–0 volt az állás.

FELKÉSZÜLÉS
RSV Eintracht (német, )–Hertha BSC (német) 0–7
Hertha: ifjabb Dárdai Pál kezdőként egy félidőt kapott, gólpasszt adott

Red Bull Salzburg (osztrák)–FK Ufa (orosz) 3–0
Salzburg:
Szoboszlai Dominik csereként fél órát kapott

Legia Warszawa (lengyel)–Viitorul Constanta (román) 5–2
Legia:
Nagy Dominik a 77. percben állt be

Berwick Rangers (skót, IV.)–Hibernian (skót) 0–6
Hibernian:
Bogdán Ádám kezdőként egy félidőt játszott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik