Felkészülés: a Leipzig válogatott játékosainkkal a soraiban nyert

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 16:47
A három magyar válogatottal (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) a kezdőjében felálló RB Leipzig 3–1-re legyőzte a Premier League-ben érdekelt Southamptont az Aigen im Ennstalban rendezett felkészülési mérkőzésen.


Eseménytelen első félidő után az Leipzig szerzett vezetést Angelino révén az 59. percben. Nem sokkal a lipcseiek sorcseréjét (Gulácsi és Orbán is elhagyta a pályát) követően egyenlített a Southampton, ám a Bundesliga elmúlt idényében 4. helyen végző „bikák” két perccel később ismét előnybe kerültek, és 3–1-re nyertek. Emil Forsberg mellett betalált, sőt, nagyszerű gólt akasztott a korábbi Barca-játékos, a legutóbb kölcsönben Valenciában szereplő Ilaix Moriba. A 70. percben lecserélt Szoboszlai ezúttal gólt és gólpasszt sem vállalt. Érdekesség, hogy a meccs nem kilencven, hanem százöt perces volt.


Schäfer András 79 percet játszott az Union Berlin Udinesével vívott felkészülési meccsén, amely 3–3-as döntetlennel végződött. A berliniek nyári szerzeménye, a Young Boystól 6 millió euróért érkező Jordan Siebatcheu végigjátszotta a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Southampton (angol) 3–1
(Angelino 59., Forsberg 67., Moriba 90., ill. A. Armstrong 65.)
KÉSŐBB
Union Berlin (német)–Udinese (olasz) 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik