Dzsire lelt Klopp, Szalaiékhoz Podolski érkezhet

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 22:27
null
Nagy a versenyfutás Holtbyért (Fotó: Action Images)
Januári tél, hideg, hó és fagy ide vagy oda, az élet megy tovább a labdarúgásban, az átigazolás világában pedig különösen nincs leállás. A szokásoknak megfelelően heti transzfersorozatunkat a Bundesliga történéseinek felelevenítésével folytatjuk.

SCHALKE: WENGERRE VÁRRA

A tél legnagyobb dobása lenne anyagilag a Bundesligában, ha elvinné a Bundesligából Julian Draxlert az Arsenal: Arsene Wenger angol lapok szerint még nem döntötte el, hogy januárban megveszi-e a balszélsőt, miközben a gelsenkircheniek ragaszkodnak a rekordmértékű, 45.5 millió eurós kivásárlási árhoz – de az összegbe sokak szerint szívesen betudnák Lukas Podolski játékjogát.

Beszédes ugyanakkor a Schalke sportigazgatójának, Horst Heldtnek a felhorkanása, aki nagyon unja már, hogy folyamatosan erről az ügyről faggatják.

„Kérdezzék Mr. Wengert, hívják fel őt! Nem állunk kapcsolatban sem az Arsenallal, sem más klubbal. Azt az opciót sem tudom kizárni, hogy megvesszük Cristiano Ronaldót. Hagyjuk ezeket a híreket! Egyébként megértem önöket, hogy feszt ezzel faggatnak, de nem itt dőlnek el a dolgok, hanem Londonban."

Erre fel két nap múlva megjelent a hír, hogy az Arsenal küldöttsége elindult, hogy tárgyaljon Draxlerről a „királykékekkel"...

A múlt héten az egykori remek norvég támadó, ma Bundesliga-szakértő Jan Aage Fjörtoft kitwittelte, hogy Drax árában megegyeztek a felek, de ezt senki sem erősítette meg; sőt, maga a gall menedzser is „illúzió"-nak nevezte a megállapodást, és kifejtette, hogy van már 17 szélsője, minek még egy. Naná, csak a küldöttséget elfelejtette értesíteni eme tényről.

Egyébként nem Wenger az egyetlen, aki a Schalkénél mezgerél, David Moyes, miután rájött arra, hogy a St.-Étienne Kurt Zoumáját alighanem elszipkázza előle a Chelsea, figyelme Kirjakosz Papadopulosz felé fordult. Ő sem az a kimondott olcsójános, a transfermarkt.de szerint 15 millió eurót ér, szerződése pedig 2016 nyarán jár majd le, tehát lehet érte sokat kérni. És fognak is.

Annyi jó hírrel szolgálhatunk a klub magyarországi híveinek, hogy a Fulhamet megverhetik a Porto középpályásáért, Steven Defourért folytatott árversenyben, feltéve, ha ötmilliónál valamivel áldoznak rá, felvették a kapcsolatot a Queens Park Júlio Césarjával; annyi rosszal, hogy Joel Matipért a Barcelona után a Manchester City és a Manchester United is érdeklődik immár, Jefferson Farfán a Liverpoolban köthet ki, Klaas-Jan Huntelaar pedig nyíltan kijelentette, hogy érdekli a Premier League nyújtotta kihívás és szívesen kipróbálná ott magát a közeljövőben, miközben a Tottenhamtől kölcsönbe visszakérni szándékozott Lewis Holtbynak nevesebb kérője is akad a Schalkénél.

MIRE LESZ ELÉG KLOPP JANUÁR VÉGI LENDÜLETE?

Holtbyért a Schalke és a PSV mellett ugyanis a Borussia Dortmund is bejelentkezett, ráadásul Jürgen Klopp nem is kölcsönbe vinné, hanem végleg megvenné, csak éppen a felkínált ötmillió és a kért hatmillió (és feleennyi későbbi bónusz) távoli köszönő viszonyban áll egymással. A középpályás egyébként tavaly ilyen tájban 1.75 millióért került a Tottenhamhez, fél évvel a németekkel kötött szerződése lejárta előtt.

„Biztosan nem fogunk pánikszerűen vásárolni, csak olyan igazolást fogunk végrehajtani, amelynek lesz értelme" – dörögte a BVB elnök-vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke. A pénzhiány miatt szakadtak meg a tárgyalások a Hoffenheimmel, de az ősszel befutott jobbszélső, Kevin Volland megvételére visszatérnek majd a nyáron a dortmundiak, ha eladták Ilkay Gündogant. Ugyancsak ekkor kerül majd sor Robert Lewandowski pótlására: a legolcsóbb kiszemelt Adrian Ramos (Hertha BSC), aki ebben az idényben 11 gólt lőtt és adott négy gólpasszt, a drágábbak a liege-i Michy Batshuayi, a madridi Diego Costa és a portói Jackson Martínez. Aligha lesz kezdő, de letette máris névjegyét Dortmundban a hétvégén leendő munkaadóját varázslatos fejes góllal bosszantó dél-koreai Dzsi Dong Von, aki csak a nyáron költözhet, addig az Augsburgot erősíti a kétmillió eurót érő ék.

Egyébként a dortmundiaknak Lewandowski és Gündogan mellett Marco Reus távozására is fel kell készülniük, ám annyi pozitívumot lelhetnek, hogy a fő kérő MU hajlandó lenne visszaadni a japán Kagava Sindzsit, akinek beletört a foga a PL-be. Még a héten érkezhet az Intertől Andrea Ranocchia, akiért meglepően kevéssel, állítólag 8-9 millióval beérik a milánóiak, sőt, nem zárkóznak el Mateo Kovacic eladásától sem.

A BAYERNNÉL SEMMI SEM LEHETETLEN

Nyílt titok, hogy távozik a nyáron a Bayern Münchentől a Lewandowski leigazolásába belenyugodni nem tudó Mario Mandzukic, meglehet azonban, a Manchester United még a télen elviszi a horvátot, lásd az ék durcás múlt heti viselkedését. Mellette Toni Kroosra is kivetették hálójukat a „vörös ördögök", és a játékos erre a „soha nem lehet kizárni semmit sem" felvetéssel válaszolt. Meglehet, csak új szerződésénél szeretné felhasználni az angolokat, ez járhat egyébként Dante fejében is. Hamarabb elviheti a már régóta szélsők után kajtató Pool a müncheniektől Xherdan Shaqirit, akiért állítólag húszmillió körüli összeget is fizetnének.

A nagy nevek (David Luiz, Thiago Silva, Gerard Piqué, utóbbi kettőt mi magunk is kacsának tartjuk) mellett ma még ismeretlen német fiatalokat is kiszemeltek maguknak a bajorok, ilyen például az Augsburg II-ben szereplő 19 éves középső védő, Matthias Strohmaier, a Fülöp-szigeteki–német karmester, Mike Ott (1860 München II), de erősen tartja magát a pletyka, hogy a Freiburg tehetséges védője, Matthias Ginter is bőrnadrágot ölt a közeljövőben.

SŰRŰ NAPOK LEVERKUSENBEN

Bár jobban áll a tabellán, mint anyagilag a Bayer Leverkusen, ám ha ész nélkül nem is szórja a pénzt, azért jut forrás a valenciai Andrés Guardadóra, a Corinthians középső középpályására, Ralfra, kollégájára, a pár tárgyalási körön már túl is esett Grzegorz Krychowiakra (Stade Reims), esetleg a hamburgi Marcell Jansenre. Sokak szerint már csak órák kérdése Dimitar Berbatov visszatérése, egy szurkoló látta is őt orvosi vizsgálaton megjelenni Németországban, korábban egy másik veterán támadó, a most a Dinamo Moszkvát szolgáló Kevin Kuranyi neve is felmerült a Bayernél.

Ennél már csak az a kérdéskör izgalmasabb Leverkusenben: hogyan tartják meg majd nyáron a fiatal csillagokat?

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2014 TELE
FC AUGSBURG
Érkezett: Alexander Esswein (Nürnberg, 250.000 euró), Dominik Kohr (k., Bayer Leverkusen), Dzsi Dong Von (Sunderland)

Távozott: Mathias Fetsch (kölcsönbe, Energie Cottbus), Panajotisz Vlahodimosz (kölcsönből vissza, Olympiakosz), Michael Parkhurst (Columbus Crew, i.)

EINTRACHT BRAUNSCHWEIG
Érkezett: Havard Nielsen (k., Red Bull Salzburg, i.)

Távozott:

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Julian Brandt (Wolfsburg U19), Rju Szung Wu (k., Dzsedzsu United)

Távozott: Dominik Kohr (k., Augsburg)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Alessandro Schöpf (Bayern München II)

Távozott: Jan Kirchhoff (k., Schalke)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:

Távozott:

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Alexander Madlung (egyesület nélküli), Tobias Weis (k., Hoffenheim), Rob Friend (kv., 1860 München)

Távozott: Marvin Bakalorz (k., Padeborn), Rob Friend (LA Galaxy, i.)

FREIBURG
Érkezett: Garra Dembélé (kv., Vuhan Zall), Philipp Zulechner (Grödig, 700.000)

Távozott:

HAMBURGER SV
Érkezett: Ouasim Bouy (k., Juventus, i.), Ola John (k., Benfica, i.)

Távozott: Artjoms Rudnevs (k., Hannover, 500.000)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Artjoms Rudnevs (k., Hamburg, 500.000), Tim Dierssen (Hannover II)

Távozott: Franca (k., Palmeiras), Florian Ballas (k., Saarbrücken), Ali Gökdemir (Hannover II), Adrian Nikci (k., Thun)

HERTHA BSC
Érkezett: Rune Jarstein (Viking Stavanger, i.)

Távozott: Ben Szahar (k., Arminia Bielefeld)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Luis Advíncula (kv., Ponte Preta), Jiloan Hamad (Malmö, i.), Guilherme Biteco (kv., Gremio)

Távozott: Luis Advíncula (k., Sporting Cristal), Tobias Weis (k., Eintracht Frankfurt), Vincenzo Grifo (k., Dynamo Dresden), Tim Wiese (szerződését felbontották), Andreas Ludwig (k., 1860 München)

1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Todor Nedelev (Botev Plovdiv, 3.000.000), Dario Kresic (Lokomotiv Moszkva, i.), Ku Dzsa Csol (Wolfsburg, 5.000.000)

Távozott: Chinedu Ede (k., Kaiserslautern)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:

Távozott:

1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Ondrej Petrak (Slavia Praha, 1.000.000), Julian Wiessmeier (kv., Wehen Wiesbaden)

Távozott: Alexander Esswein (Augsburg, 250.000 euró), Markus Mendler (k., Sandhausen), Muhammed Ildiz (Gaziantepspor, i.)

SCHALKE 04
Érkezett: Jan Kirchhoff (k., Bayern München)

Távozott: Lars Unnerstall (k., Aarau, 200.000)

VFB STUTTGART
Érkezett:

Távozott: Tunay Torun (Kasimpasa, 500.000), Benedikt Röcker (Greuther Fürth, 400.000), Paul Seguin (Wolfsburg U19)

VFL WOLFSBURG
Érkezett: Dan-Patrick Poggenberg (Wolfsburg II), Fágner (kv., Vasco da Gama), Junior Malanda (kv., Zulte-Waregem), Kevin de Bruyne (Chelsea, 17.000.000)

Távozott: Ku Dzsa Csol (Mainz, 5.000.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Julian von Haacke (Werder Bremen II), Martin Kobylanski (Werder Bremen II)

Távozott: Tom Trybull (St. Pauli, 100.000)

PREMJER-LIGA, OROSZORSZÁG
CSZKA MOSZKVA
Érkezett: Tomas Necid (kv., PAOK), Pavel Mamajev (kv., FK Krasznodar), Ricardo Jesus (kv., Atlético Goianiense)

Távozott: Honda Keiszuke (Milan, i.), Pavel Mamajev (FK Krasznodar, 5.000.000), Tomas Necid (k., Slavia Praha), Dawid Janczyk (szerződését felbontották), Mark González (k., Universidad Católica), Ricardo Jesus (Querétaro, 200.000)

ZENIT
Érkezett: Alekszandr Rjazancev (Rubin, i.), Milan Rodics (kv., Volga Nyizsnyij Novgorod)
Távozott: Jurij Zsevnyov (sz. f.), Danko Lazovics (sz. f.), Alekszandr Buharov (k., Anzsi), Ivan Szolovjev (k., Amkar Perm), Vlagyimir Bisztrov (k., Anzsi, i.)
ANZSI MAHACSKALA
Érkezett: Abdul Razak (Manchester City), Alexandru Epureanu (Dinamo Moszkva, i.), Olekszandr Alijev (Dinamo Kijev II, i.), Alekszandr Buharov (k., Zenit), Fedor Szmolov (k., Dinamo Moszkva, i.), Vlagyimir Bisztrov (k., Zenit, i.)
Távozott: Abdul Razak (kv., Manchester City), Lacina Traoré (Monaco, 10.000.000), Alexandru Epureanu (kv., Dinamo Moszkva), Jucilei (al-Dzsazira, 6.000.000), Dele Adeleye (Ergotelisz, i.)
SZPARTAK MOSZKVA

Érkezett: Jemin Mahmudov (kv., Krilja Szovjetov), Welliton (kv., Sao Paulo)

Távozott: Majeed Waris (K., Valenciennes), Nikolaj Zabolotnyij (sz. f.), Aiden McGeady (Everton, 2.000.000), Marek Suchy (k., FC Basel, 500.000)
RUBIN KAZANY
Érkezett: Ivan Temnyikov (kv., Tyerek Groznij), Alireza Hagigi (kv., Perszepolisz)
Távozott: Alekszandr Rjazancev (Zenit, i.), Bibrasz Natko (sz. f.), Iván Marcano (k., Olympiakosz)

DINAMO MOSZKVA

Érkezett: Alexandru Epureanu (kv., Anzsi)
Távozott: Alexandru Epureanu (Anzsi, i.), Nyikita Csicserin (Ural, i.), Fedor Szmolov (k., Anzsi, i.), Igor Sitov (Mordovia, i.)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett:
Távozott: Dario Kresic (Mainz, i.), Felipe Caicedo (al-Dzsazira, 7.000.000)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik