Dortmund: „Tíz klub tudná megfizetni Haalandot” – a Chelsea lehet az egyik

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.26. 12:20
null
Haaland a vérbeli gólvágó prototípusa (Fotó: AFP)
A nyári átigazolási időszak egyik slágertémája lehet, hogy Erling Haaland marad-e a Borussia Dortmund labdarúgója, és ha nem, akkor melyik klubban folytatja a pályafutását. A Bild információi szerint Roman Abramovicson, a Chelsea tulajdonosán (és az ő pénztárcáján) nem múlna, hogy a norvég csatárklasszis a londoni „kékekhez” igazoljon.


A német bulvárlap úgy tudja, az orosz üzletember zöld utat adott Thomas Tuchel menedzsernek, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen korábbi csapatával, az általa 2015 és 2017 között irányított Dortmunddal Haaland átigazolásáról. A még mindig csak 20 éves támadó minden bizonnyal válogathat majd a kérők közül, kérdés, mely klubok engedhetik meg maguknak a szerződtetését.

„Nyilvánvaló, hogy mindenki úgy tekint Erlingre, mint a jövő egyik nagy sztárjára, mert olyan számokat mutat fel, ami az ő korában nagyon nehéz – mondta róla ügynöke, Mino Raiola a BBC-nek. – Az olyan klasszisok, mint Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo és Messi elértek abba az életkorba, amikor mindenki felteszi a kérdést, »meddig élvezhetjük még a játékukat?« Az emberek az új generáció tagjait keresik.”

„Maximum tíz klub engedheti meg magának, hogy megvásárolja Haalandot. Ebből négy angol. Nem hiszem, hogy lenne olyan sportigazgató vagy edző a világon, akit ne érdekelne. Csak egy hasonlat: vajon van olyan Formula–1-es istálló, amely nem szeretné a soraiban tudni Lewis Hamiltont?” – tette fel a költői kérdést Raiola.

A norvég csatár a jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 25 tétmérkőzésen 27 gólnál jár, a Bundesligában 17 meccsen 17 találat az eddigi mérlege. Nyári klubváltására akkor nyílhat a legnagyobb esély, ha a Dortmundnak nem sikerül kiharcolnia a Bajnokok Ligája-indulást a német bajnokságban.

„Erről majd akkor beszéljünk, ha aktuális lesz. Ez nem a megfelelő idő erre. Bízunk benne, hogy az idény végén BL-kvalifikációt érő helyen végzünk – felelte csütörtöki sajtótájékoztatóján Michael Zorc, a BVB sportigazgatója. – Örülünk, hogy Erlinget a sorainkban tudhatjuk, és szerepel a további terveinkben is.”

Haalandot tavaly januárban 20 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Dortmund a Salzburgtól, ennek várhatóan a többszöröséért adhat majd túl rajta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik