Dortmund: sérülése nem veszélyezteti Reus vb-részvételét

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.18. 14:03
null
Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, de így is ki kell hagynia meccseket Reusnak (Fotó: AFP)
Nincs veszélyben Marco Reus részvétele a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, annak ellenére, hogy a német válogatott játékos sérülést szenvedett csapata, a Borussia Dortmund legutóbbi bajnokiján.


Sebastian Kehl, a dortmundi klub sportigazgatója elmondta: a szombati vizsgálatok nem mutattak ki törést Reusnál, csupán a bokaszalagja sérült meg, ami három-négy hét kihagyást jelent esetében.

A Borussia Dortmund csapatkapitánya akkor szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést, amikor a Schalke elleni mérkőzés első félidejében Florian Flickkel küzdött a labdáért. Reust hordágyon vitték le. A találkozót csapata a hajrában szerzett góllal nyerte meg 1–0-ra.

Hans-Dieter Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya jelölte a 33 éves Reust a magyarok elleni jövő pénteki, lipcsei, valamint a 26-i, londoni Nemzetek Ligája-találkozóra – amelyeket viszont így egészen biztosan kénytelen kihagyni –, és kulcsjátékosok között számolt vele a világbajnoki keretében is.

A támadó középpályás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es vb-t, melyet a német válogatott megnyert, valamint a 2016-os Eb-t, majd szerepelt a 2018-as világbajnokságon, de akkor a németek már a csoportkörben búcsúztak, legutóbb pedig – saját döntése alapján – lemaradt a részben magyarországi rendezésű Eb-ről. Flicknek november 13-ig kell neveznie szűkített keretét a katari vb előtt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik