Dortmund: válogatott csatárt igazolnának a Pulisic-pénzből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.07. 13:43
null
Werner a BVB-ban folytathatja (Fotó: AFP)
A Bild információi szerint a Borussia Dortmund Timo Wernerre költené a Christian Pulisicért kapott pénz jelentős részét, valamint Max Philipp játékjogát is átengedné az RB Leipzignek. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasának a Liverpoollal és a Bayern Münchennel kell megküzdenie a futballistáért.

 

Oliver Mintzlaff, a Leipzig vezérigazgatója korábban kijelentette: nem marasztalják mindenáron a klub német válogatott támadóját, Timo Wernert, akinek 2020 nyarán jár le jelenlegi szerződése. A klubvezető szerint a játékos számára sportszakmailag jó befektetés lenne, ha maradna, de erre csak akkor lesz lehetősége, „ha nem törekszik a lehető legmagasabb fizetésre”.

Mintzlaff kijelentése óta főleg a Bayern München és a Liverpool érdeklődéséről lehetett hallani Werner kapcsán, ám most a Bild arról számolt be, a Borussia Dortmund is versenybe száll a csatárért.

A BVB Christian Pulisic eladása után jól áll tőkével, a Chelsea 64 millió eurót fizetett ki az amerikai szélsőért. A Dortmund most ennek az összegnek egy részét, valamint a jelenlegi szezonban peremembernek számító Maximilian Philipp játékjogát sem sajnálná Werner megszerzéséért.

A még mindig csak 22 éves, 23-szoros német válogatott támadó az RB Leipzig és a VfB Stuttgart színeiben 175 bajnokin 58 találatnál jár a német élvonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik