Mats Hummels 2023-ban befejezheti (Fotó: AFP)

A 32 éves hátvéd a Sport Bild hetilapnak kedden azt nyilatkozta, elképzelhetőnek tartja, hogy nem folytatja a játékot 2023 nyarától, amikor a Borussia Dortmundnál lejár a mostani szerződése – tette közzé az MTI.

„Bármi lehetséges, az is, hogy abbahagyom, főleg, ha a testem már nemet mond a további élsportra” – mondta a távirati iroda által idézett Hummels, aki nem zárta ki a külföldre szerződés lehetőségét, de nem sok esélyt lát arra, hogy Németországon kívül futballozzon.

„Túl késő már másik országba szerződni, ám a karrierem során megtanultam, hogy tervezni nem igazán tudok” – magyarázta a védő, akit Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusa óta mellőz a válogatottnál.

„Annak nincs értelme, hogy elméleti dolgokról beszéljünk, ha meghívót kapok, akkor majd elgondolkodom, és gyorsan döntök” – jelentette ki a 70-szeres válogatott Hummels, aki „szürreálisnak" nevezte, hogy 12 év után egyik pillanatról a másikra már nem volt tagja a nemzeti csapatnak – tette hozzá az MTI.

„Érzelmi szempontból nagyon megviselt volna, hogy csak nézem a válogatottat, ezért nem sok mérkőzést láttam a televízióban" – árulta el Hummels, aki legutóbb 2018. november 19-én szerepelt a Nationalelfben.