Dortmund: a salzburgi csatár követheti Haaland útját; jöhet egy visszatérő is

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 09:48
null
Karim Adeyemi a BVB kiszemeltjei között (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund közel áll a Red Bull Salzburg támadójának megszerzéséhez – nem, nem egy egy bő másfél évvel ezelőtti hírről van szó. A BVB ismét közel áll egy salzburgi csatár átigazolásához, s a kiszemelt a német válogatott tinédzser, Karim Adeyemi. A 19 éves labdarúgó mellett egy lehetséges visszatérőt is egyre gyakrabban emlegetnek a dortmundiakkal kapcsolatban, ő pedig Christian Pulisic. 

 

Korábban a Forbes, most pedig a Transfermarkt állítja, a Borussia Dortmund pole pozícióba került a Karim Adeyemiért folyó versenyben. A 19 éves német támadót az elmúlt időszakban olyan nagycsapatokkal hozták szóba, mint az Inter, a Liverpool, a PSG, az RB Leipzig vagy nevelőegyesülete, a Bayern München.

Adeyemi ebben az idényben 13 bajnokin 11 gólnál jár, emellett a Bajnokok Ligájában négy csoportmeccsen újabb három találat fűződik már a nevéhez a Red Bull Salzburg színeiben. Korábban salzburgi edzője, Matthias Jaissle is arról beszélt, tudja, csaknem lehetetlen lesz hosszú távon is megtartani a támadót, ám abban azért bízik, hogy tavasszal még az osztrákokat erősíti majd. Adeyemi előtt legutóbb Erling Haaland produkált hasonló számokat a csapatnál…

Az az Erling Haaland, akivel ha csak rövid ideig, de készült együtt Salzburgban, és aki 2020 januárjában épp a BVB ajánlatát fogadta el megannyi megkeresés közül. Adeyemit épp akkor vezényelték az első csapathoz az osztrákok, amikor a norvég aláírt Dortmundba. Kérdés, hogy ezúttal is rövid átfedéssel váltanák egymást, vagy esetleg egymás mellett futballoznának Németországban. Érdemes megjegyezni, hogy Adeyemi egy alacsonyabb, testi adottságaiból fakadóan más stílusú támadó, mint Haaland, így akár ki is egészíthetnék egymást.

Aki szintén jól kiegészítheti majd a BVB támadójátékát, az Christian Pulisic. Az amerikai válogatott szélső lassan három éve hagyta el a németeket a Chelsea kedvéért, a londoni klub több mint 60 millió eurót fizetett érte, ám azóta sem lett alapember Angliában. Sajtóhírek szerint a Borussia kölcsönvenné, de opciós jogot is szerezhet a támadóra, aki így rövid időn belül ismét a Ruhr-vidéken találhatja magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik