Dortmund: a Fehérvár lehetséges ellenfelétől érkezett csatár Haller pótlására

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 21:03
null
Modeste a BVB színeiben a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat (Fotó: bvb.de)
Mint arról már vasárnap beszámoltunk, Anthony Modeste a sikeres orvosi vizsgálatok után a német 1. FC Kölntől a Borussia Dortmundhoz szerződhet. A 34 éves francia megfelelt a vizsgálatokon és egyéves szerződést írt alá a Ruhr-vidékiekkel, akik a támadó érkezését hivatalosan is bejelentették.

Modeste szerződtetésére azért volt szüksége a Borussia Dortmundnak, mert a nyáron a holland Ajaxtól igazolt elefántcsontparti Sébastien Hallernél rosszindulatú heredaganatot diagnosztizáltak, így Edin Terzic támadószekcióját bővíteni kellett, s ezért megszerezték az 1. FC Kölntől Anthony Modeste-et, aki egy évre írt alá a sárga-feketékhez.

A 34 éves támadó a Nice-ben kezdte profi karrierjét. Pályafutása első néhány évében hazájában játszott, de 2012-ben fél évig légióskodott az akkor még a Premier League-ben szereplő Blackburn Roversben is. 2013-ban Németország felé vette az irányt, a Hoffenheimet és a Kölnt erősítette, s 190 Bundesliga-mérkőzésen 83 gólt szerzett.

2018 nyarán kifizetett érte 29 millió eurót a Tiencsin Csüancsien, de néhány hónap után, egy pénzügyi vita miatt faképnél hagyta a kínaiakat, és visszatért a Kölnhöz, amelyet a Saint-Étienne-ben eltöltött féléves kölcsönt leszámítva mostanáig erősített.

Modeste-en kívül a csatárposzton a 20 esztendős Karim Adeyemi, a 23 éves Donyell Malen és a még csak idén novemberben nagykorúvá váló Youssoufa Moukoko közül választhat Edin Terzic.

Haller betegsége miatt a Dortmund korábban jelezte, a következő hónapokban nem közölnek semmilyen információ a játékos egészségügyi állapotáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik