Dortmund: a Bundesliga nem felelt meg Immobile elvárásainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.12. 08:54
null
Immobile nem rajongott a németországi szezonért (Fotó: Reuters)
A Sevilla olasz futballistája, Ciro Immobile az El Paísnak adott interjúban beszélt a Borussia Dortmundban eltöltött, sikeresnek éppen nem nevezhető szezonjáról – szavai alapján egyáltalán nem tudott beilleszkedni a németországi közegbe.

„A családommal nem kaptunk segítséget, mindannyian sokat szenvedtünk. Nem beszéltem németül, és több segítséget vártam volna el a csapattársaimtól. Megpróbáltam megtanulni a nyelvet, de egyszerűen lehetetlen. Nem várhatják el azt sem, hogy egy adott kultúrkörből származó ember teljesen életstílust változtasson” – panaszkodott Immobile, aki a példák között a korai német vacsoraidőpontot is felhozta, amihez olaszként nem szokott hozzá.

Az olasz támadó – aki 24 Bundesliga-mérkőzésen három gólt szerzett – a német futball taktikai hátterével is elégedetlen volt.

„A Sevillánál Unai Emery rengeteget dolgozik a taktikán, az erőnléten, videók segítségével elemez és külön programot dolgoz ki minden játékosnak. Németországban keveset foglalkoztunk taktikával, szinte csak az állóképesség fejlesztésére koncentráltunk. A videoelemzések alig húsz percig tartottak” – mondta az olasz, aki Jürgen Kloppról is szót ejtett.

„A motiválás a fő eszköze, mindent megtesz, hogy maximális teljesítményt hozzon ki a játékosaiból. Taktikailag nem tett túl sokat, de jó edző, mivel Bajnokok Ligája-döntőig véletlenül nem lehet eljutni.”

Immobile állításait a Dortmund nem hagyta szó nélkül, Michael Zorc sportigazgató zsebében kinyílt a bicska.

„Ha a megjelent állítások valóban így hangzottak el, az hányingert keltő. Ahelyett, hogy a csapattársait, az edzői stábot és a klubot bírálná, akár gyakorolhatna egy kis önkritikát is” – füstölgött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik