Dinamo Zagreb: Dani Olmo Lipcsébe igazol – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 12:16
null
Dani Olmo Lipcsébe igazolt (Fotó: dierotenbullen.com)
A német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette Dani Olmót a Dinamo Zagrebtől. A spanyol válogatott játékos 2024 nyaráig írt alá új klubjához, amely sajtóhírek szerint 30 millió eurót – ami bizonyos feltételek teljesülése mellett 45 millióra rúghat – fizetett érte a horvát egyesületnek.

 

A Dinamo Zagreb előbb elutasított egy informális ajánlatot Dani Olmóért, aki novemberben a vele kapcsolatos pletykákra reagálva úgy fogalmazott: nem zár ki semmit és egyetlen klubot sem, de egyelőre csak jelenlegi csapatára koncentrál. A későbbiekben a Barcelona sajtóhírek szerint hivatalos ajánlatot is tett, mégsem a katalánokhoz igazolt a 21 éves középpályás, akit többek között a Milannal, a Tottenhammel, az Atlético Madriddal és a Chelsea-vel is összeboronált a nemzetközi média.

Ehelyett ő az RB Leipziget választotta, amelyhez 2024 nyaráig kötelezte el magát, azaz Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lesz. A 25-ös mezszámot kapó középpályásért állítólag 30 millió eurót fizet a Bundesliga jelenlegi éllovasa, ám az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén elérheti a 45 millió eurót is.

„Természetesen figyeltem az RB Leipzig sikereit az elmúlt években. Egy fiatal, attraktív klub, amely filozófiájával, tehetséges játékosaival és az ő felépítésükkel meggyőzött engem is. Alig várom, hogy megismerhessem a csapattársakat és pályára lépjek. Szeretnék hozzájárulni, hogy a csapat élen maradjon a bajnokságban, és minden sorozatban sikeres legyen” – idézi az RB Leipzig honlapja Dani Olmót.

A 21 éves spanyol az RB Leipzig első téli szerzeménye, miután posztjáról Diego Demme a Napoliba szerződött.

Olmo 2015-ben került a Dinamo Zagrebhez a Barcelonától egy csereüzlet keretein belül. Azóta a zágrábiak húzóembere lett, augusztusban betalált többek között a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn is, a csoportkörben pedig emlékezetes gólt szerzett a Manchester City ellen. Novemberben bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is Málta ellen, a 7–0-ra megnyert találkozón ő maga is eredményes volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik