Bundesliga: szívszorító történet, átnevezték Kleinheislerék stadionját

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.05. 16:40
Szombaton már az „új” stadionjában fogadja a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Darmstadt az Eintracht Frankfurtot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) második fordulójában.

A 17 ezer fő befogadására alkalmas aréna csak a nevében változik, az eddigi Merck-Stadion am Böllenfalltor – amelyet 2015-ben újítottak fel, miután fennállása során harmadszor jutott fel a csapat az élvonalba – helyett a 2016–2017-es szezonban a Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor nevet viseli a létesítmény.Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor nevet viseli a létesítmény.

Jonathan „Johnny” Heimes a klub egyik lelkes szurkolója volt. Egy igazi küzdő. Nemcsak a játékosokat biztatta rendületlenül, hanem saját magát is. Rákos volt. Tizennégy éves kora óta küzdött a betegséggel, majd 2016 márciusában, 26 évesen elvesztette a harcot. „Johnny” nincs többé. A mindig motivált és mosolygós szurkoló nem ugrik fel többször a lelátón, amikor egy darmstadti lövés a kapuban landol.

Jonathan Heimes sokak számára példakép volt. Az volt a mottója, hogy „muszáj küzdened, még semmi sincs veszve!” Ez a jelmondat, az egész csapatra hatással volt, és van jelenleg is.

Jonathan Heimes nevét viseli a darmstadti stadion a 2016–2017-es szezonban (Fotó: kicker.de)
Jonathan Heimes nevét viseli a darmstadti stadion a 2016–2017-es szezonban (Fotó: kicker.de)

Most a klub egy különleges dologgal tiszteleg egykori szurkolója előtt, hiszen a jelenlegi szezonban Jonathan Heimes nevét viseli a stadion. Jonathan Heimes édesapja is nagy szerepet vállalt a „névváltoztatásban”, hiszen tárgyalásokat kellett folytatni a Merck vállalattal – amelynek ő is az alkalmazottja –, hogy a vegyipari és gyógyszeripari szektorban tevékenykedő cég egy évre mondjon le a névhasználati jogáról.

„Nagy gesztus, hogy az a stadion, amelybe a fiúnk oly annyira szeretett kijárni, már az ő nevét viseli” – mondta az apa.

Aytac Sulu, a Darmstadt csapatkapitánya szerint a névváltoztatás még jobban motiválja a gárdát. „Ismét bent szeretnénk maradni az első osztályban, ebben pedig Johnny is a segítségünkre lesz” – mondta.

Jochen Partsch polgármester egyedülinek nevezte a kezdeményezést, amelyet kizárólag támogatni lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik