Dárdaiék két játékost szerezhetnek még a transzferhajrában

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.08.30. 09:30
null
Közös akarat szüli a sikert (Fotó: AFP)
Olimpia ide, a tomboló nyár és a nyári tombolás oda, a futball szerelmesei bújják a híreket, alig várják már, hogy megtudják, kedvenc csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Utolsó körünket zárjuk a Bundesligával!

 

Ezekben az időkben aranyat ér a VFL WOLFSBURGNAK a Volkswagen évi 70 millió eurós segítsége (a Bayernnek 45, a Dortmundnak és a Lipcsének is „csak” 35 milliót fizet a maga mezszponzora), erre is támaszkodva eljutott oda a csapat, ahová már nagyon régóta vágyott: a Bajnokok Ligájába. 2009 bajnoka és 2015 ezüstérmese igen hektikusan teljesített a közelmúltban, a vezetők is sokat kapkodtak, néha olaszos méretű jövés-menés volt a keretben, miközben a magas bérek (nettóban 4-5 millió eurót is hazavihetnek a sztárok, bőven százmillió euró fölötti a wolfsburgi bérkeret) ellenére sem tudták megtartani a legnagyobb csillagokat: Ivan Perisic, Mario Mandzukic, Simon Kjaer, Kevin De Bruyne, Luiz Gustavo, André Schürrle, Diego, Julian Draxler, André Schürrle, Bas Dost és Ricardo Rodríguez is távozott.

 

2016-ban nagyon mellényúltak a Yunus Malli, Riechedly Bazoer, Jeffrey Bruma, Paul-Georges Ntep sorral, a több tízmillió eurós veszteség mellett külön fájdalom, hogy a 3.5 millió euróért megvett Victor Osimhent ugyanannyiért eladták 2019-ben: egy évre rá 22.4, két évre rá 70 millió euróért adta tovább a Charleroi, illetve a Lille. Ignacio Camacho öt műtéten is átesett, mielőtt visszavonult, de a 14 milliós transzferdíj nagy része visszajött egy bölcsen megkötött biztosításból. Az előző években – Daniel Ginczek kivételével – rendre szerencsés kézzel nyúltak az igazolásokhoz, Wout Weghorst, Jérome Roussillon, Xaver Schlager, Marin Pongracic, Kevin Mbabu, Ridle Baku és Maxence Lacroix erőssége lett a csapatnak, és most nyáron megvették végleg a támadó mindenest, Maximilian Philippet, mellé a hétszeres felnőtt válogatott csatárt, Luca Waldschmidtet, a középpálya közepére érkezett a nagy belga ígéret, a 18 éves Aster Vranckx, a kétszeres felnőtt válogatott (a védelem összes posztján bevethető) hátvéd, a szintén belga Sebastiaan Bornauw, és a két Nmecha testvér, az angolból német U21-es válogatottá lett támadó, Lukas Nmecha, és a német U18-as, ma már angol U19-es válogatott középső és bal oldali középpályás, Felix Nmecha.

Utóbbi ingyen érkezett, a többiek összesen 49 millió euróba kerültek, plusz ügynöki és aláírási pénzek. A brazil szélső, Joao Victor az arab világot választotta, a csatár Felix Klausért 1.1 milliót adott a Düsseldorf, a 11.5 millióért vett holland védőt, Jeffrey Brumát elengedték, ő öt év alatt 51-szer játszott csak a csapatban.

Nagyon kapós a 23 éves horvát szélső, Josip Brekalo, őt öt éve vették a Dinamo Zagrebtől (az öccse az ottani ifisták között pallérozódik, hátvédként), most nagyon közel került a Villarrealhoz. Ez az ügy meglepően kerek, mint azt a sportigazgató Jörg Schmadtke (az egykori remek kapus!) elárulta, a támadó maga kérte, hogy engedjék el. Szerződése még két évig tart, most jó áron el lehet adni, ráadásul, mint fentebb láttuk, támadókból nincs hiány a zöld-fehéreknél. A Villarreal mellett a Lazio, a Liverpool, a Torino, a Sevilla, a Real Sociedad, a Leeds United, a Fiorentina, az Atalanta, az Inter, a Betis és az Atlético Madrid is felmerült Brekalóval kapcsolatban ezen a nyáron. A szélső az előző idényben volt élete legjobb formájában, 29 bajnokin 10 kanadai pontig jutott, a Kicker szerint 15 millió az ára, plusz bónuszok.

A 22 éves egyiptomi-kanadai középcsatár, Omar Marmus a Greuther Fürthben vagy a Hannoverben folytathatja, de a távozása nem igazi veszteség. Volt kérője a lapok szerint Ridlének (Bayern München) és Weghorstnak (Inter) is, de szép lassan elhaltak ezek a pletykák, a 21 éves, legalább 35 millió eurót érő francia védőért, Maxence Lacroix-ért nem fizeti meg a kért árat a Leipzig és a Tottenham sem. A megnövekedett konkurencia miatt távozhat a kétszeres horvát válogatott középső és jobb oldali védő, Marin Pongracic, holott őt csak tavaly vették (tízmillióért, az RB Salzburgtól).

 

Nyártól a csapat mestere az egykori acélkemény középpályás, Mark van Bommel (aki agresszív vezérből agresszív tréner lett – írja a Kicker), aki eddig önállóan csak a PSV-t irányította, és igyekszik most még néhány játékost igazolni a kedvenc 4–3–3-as felállásához. Nem csoda, vannak holland kiszemeltjei is, lásd a jól megtermett középső védőt, Micky van de Vent (érte kétmilliót ajánlottak a Volendamnak) és a PSV-vel szakító 19 esztendős karmestert, Mohamed Ihattarent. A Lech Poznan hétmillió eurót kér a még szintén tizenéves szélsőért és jobbhátvédért, Jakub Kaminskiért, ettől félmillióval kevesebbet ajánlott maga a Wolfsburg a PSV-nek a japán szélsőért, Doan Ricuért, aki az előző idényben kölcsönben az Arminia Bielefeldben futballozott; egy görög lap pedig tud egy hétmilliós német ajánlatról az AEK Athén szélsője, Levi García ügyében. Célpont még a Bayern cserekapusa, Ron-Thorben Hoffmann és a Portimonense csatára, a Porto és a Benfica figyelő szemével is monitorozott 194 centiméter magas Beto, azaz Norberto Bercique Gomes Betuncal.

A legérdekesebb Micky van de Ven ügye, a hátvéd annyira jóban van a klubjával, hogy a bíróságra vitték a szerződésük ügyét, a játékos nyilván szeretne ingyen távozni, lásd még: magasabb aláírási pénz a Bosman-szabály miatt. „A fiam nem alszik és nem eszik az ügy miatt” – mérgelődött a futballista apja.

Rutinos olvasóink kitalálták már minden bizonnyal: akár csak Ihattarennek, Van de Vennek is a nagy Mino Raiola az ügynöke...

A legértékesebb 11 a Transfermarkt szerint
A legértékesebb 11 a Transfermarkt szerint

A HERTHA BSC eladta legértékesebb játékosát, leggólerősebb csatárát, a brazil Matheus Cunhát, akiért 30 millió eurót adott az Atlético Madrid, és még némi bónuszokat is kilátásba helyezett, a három fél nagy örömére majd. „Az volt az álma, hogy eligazoljon oda, nem lehetett megakadályozni a távozását” – nyilatkozta az ügyről Dárdai Pál, majd hozzátette, jön még másik csatár hozzájuk, de nem tudja, ki, lévén nem az ő dolga dönteni az igazolásokban. A nyáron Jhon Córdobáért 20 milliót adott az FK Krasznodar, a nyár végéig csak a 31 éves Sztevan Jovetics érkezett a csatársorba, bár ő motivált, nagy fogás lehet. Nemsokára 30 éves a másik újonnan érkező támadó, az algériai Isak Belfodil, akiért félmilliót fizetett a Hertha a Hoffenheimnek. Belfodil ott 60 mérkőzésen 18 gólt lőtt, és adott 8 gólpasszt, ugyanakkor az előző két idényben egy-egy nagyon súlyos sérülést is elszenvedett, a legutóbbi térdműtétje után majdnem egy évet kellett kihagynia.

Belfodil neve nem véletlenül ismerős sokaknak „még régebbről”, a PSG és az Olympique Lyon neveltje játszott a Bolognában, a Parmában, az Interben, majd némi arab kalandok után a Werder Bremenben és a Standard Liege-ben is futballozott. Nem tudni, meddig marad, a Hertha a 17. klubja karrierje során… Cunha távozásával nagyobb szerepet kaphat a lengyel Krzysztof Piatek, aki ugyan nincs mostanában csúcsformában, és éppen sérült, de ne feledjük, képes ő klasszisként futballozni!

Nem tudni, mennyiért érkezett az Odensétől az egyszeres dán válogatott kapus, a 22 éves Oliver Christensen, egy dán újság szerint hárommillió euró körüli a vételára (ezért tett le róla a licitben kétmilliónál kiszálló Hamburg), ő lesz Alexander Schwolow új vetélytársa a 36 éves, most éppen beteg Rune Jarstein helyett.

 

Hárommillióba került az Ajax középpályása, karmestere, a holland U21-es válogatott erőssége, Jürgen Ekkelenkamp, és mivel eladó a nagyon tehetséges, de mostanában kevés lehetőséget kapó Jordan Torunarigha (Atalanta? Newcastle United? Lipcse?), Dárdai egy védőt is vehet még: a német lapok szerint a stuttgarti Marc Oliver Kempf is kiszemelt, a mainzi Jeremiah St. Juste nemet mondott a Herthának, a Leverkusennek, a Dortmundnak és angliai kérőinek is. Nemanja Radonjicsról lemaradtak a berliniek, de a sportigazgató Arne Friedrich és a csapatmenedzser Fredi Bobic egy támadót még mindenképpen szerez a nyáron a német lapok szerint: az FC Basel 16 millió eurót kér Arthur Cabralért,a lille-i Jonathan Bambáért legalább húszmillió eurót kell fizetni. A három meglepetéskiszemelt a hannoveri Linton Maina, a német U21-es válogatott szélső, támadó középpályás; az arsenalos Reiss Nelson és Myziane Maolida, a Nice francia éke.

Még a védő Marvin Friedrich is befuthat a hét elején a városi riválistól, és ez történelmi transzfer lenne, mert az Uniontól még soha nem igazolt a Hertha proficsapata!

Az előző héten a Wolfsburg éppen a Herthához látogatott, és 2–1-re nyert. „Nem fogunk húszmillió euróért igazolni” – szögezte le a sportigazgató Friedrich a Bayern elleni mérkőzés előtt, az 5–0-s vereség és az a tény, hogy maradt a csapat a tabella utolsó helyén, talán megváltoztatja a véleményét.

A BUNDESLIGA NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAI, 2021

ARMINIA BIELEFELD
Érkezett: Guilherme Ramos (Feirense, 1 200 000 euró), Florian Krüger (Erzgebirge Aue, 1 000 000 euró), Okugava Maszaja (RB Salzburg, kölcsön után végleg, 1 000 000), Bryan Lasme (Sochaux, 1 000 000), Szebasztian Vasziliadisz (Paderborn, ingyen), Janni Serra (Holstein Kiel, ingyen), Alessandro Schöpf (Schalke, i.), Sztefanosz Kapino (Werder Bremen), Patrick Wimmer (Austria Wien, 700 000), Robin Hack (Nürnberg, 1 000 000)
Kölcsönbe: Lennart Czyborra (Genoa)
Távozott: Cebio Soukou (Sandhausen, ingyen), Nils Seufert (Greuther Fürth, ingyen), Anderson Lucoqui (Mainz, i.), Sven Schipplock (Stuttgart II, i.), Andreas Voglsammer (Union Berlin, i.), Jóan Símun Edmundsson (Waasland-Beveren, i.), Reinhold Yabo (visszavonult), Marcel Hartel (St. Pauli, 350 000)
Kölcsönbe: Oscar Linnér (Brescia), Christian Gebauer (Ingolstadt), Mike van der Hoorn (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Sergio Córdova (Augsburg), Doan Ricu (PSV), Arne Maier (Hertha), Michel Vlap (Anderlecht)

AUGSBURG
Érkezett: Lasse Günther (Bayern München U19, ingyen), Niklas Dorsch (Gent, 7 000 000)
Kölcsönbe: Arne Maier (Hertha, 500 000)
Kölcsönből vissza: Lukas Petkov (Augsburg II), Maurice Malone (Wehen Wiesbaden), Sergio Córdova (Bielefeld), Kevin Danso (Düsseldorf), Jozo Stanic (Zwickau), Frederik Winther (Lyngby), Felix Götze (Kaiserslautern), Julian Schieber (visszavonult)
Távozott: Rani Khedira (Union Berlin, ingyen), Marek Suchy (Mladá Boleslav, ingyen), Kevin Danso (Lens, 5 500 000), Marco Richter (Hertha, 7 100 000)
Kölcsönbe: Lukas Petkov (Verl), Jozo Stanic (Wehen Wiesbaden)
Kölcsönből vissza: László Bénes (Mönchengladbach)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Mitchel Bakker (PSG, 7 000 000), Andrej Lunyov (Zenit, i.), Odilon Kossounou (FC Bruges, 23 000 000), Robert Andrich (Union Berlin, 6 500 000), Piero Hincapié (Talleres, 6 350 000), Amine Adli (Toulouse, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Panajotisz Recosz (St.-Étienne)
Távozott: Aleksandar Dragovic (Crvena zvezda, i.), Lars Bender (visszavonult), Sven Bender (visszavonult), Tin Jedvaj (Lokomotiv Moszkva, 4 000 000), Demarai Gray (Everton, 2 000 000), Leon Bailey (Aston Villa, 32 000 000), Wendell (Porto, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Santiago Arias (Atlético Madrid)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Dayot Upamecano (Leipzig, 42 500 000 euró), Omar Richards (Reading, ingyen), Sven Ulreich (Hamburg, i.), Josip Stanisic (Bayern München II)
Kölcsönből vissza: Lars Lukas Mai (Darmstadt), Christian Früchtl (Nürnberg), Michaël Cuisance (Marseille), Adrian Fein (PSV), Chris Richards (Hoffenheim), Joshua Zirkzee (Parma)
Távozott: David Alaba (Real Madrid, ingyen), Javi Martínez (Qatar SC, i.), Jérome Boateng (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Alexander Nübel (Monaco), Lars Lukas Mai (Werder Bremen), Adrian Fein (Greuther Fürth), Joshua Zirkzee (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Tiago Dantas (Benfica)

BOCHUM
Érkezett: Christopher Antwi-Adjei (Paderborn, i.), Michael Esser (Hannover, i.), Aszano Takuma (egyesület nélküli), Sebastian Polter (Fortuna Sittard, i.)
Kölcsönbe: Eduard Löwen (Hertha), Elvis Rexhbecaj (Wolfsburg), Konsztantinosz Sztafilidisz (Hoffenheim)
Távozott: Robert Zulj (al-Ittihad Kalba, 350 000), Thomas Eisfeld (szl.)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Gregor Kobel (VfB Stuttgart, 15 000 000), Soumaila Coulibaly (PSG U19, i.), Ansgar Knauff (Dortmund II), Abdoulaye Kamara (PSG U19, i.), Donyell Malen (PSV, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Sergio Gómez (Huesca), Immanuel Pherai (PEC), Marius Wolf (1. FC Köln)
Távozott: Leonardo Balerdi (Marseille, kölcsön után végleg, 11 000 000), Jeremy Toljan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 3 500 000), Sergio Gómez (Anderlecht, 1 500 000), Lukasz Piszczek (Goczalkowice, i.), Immanuel Pherai (Dortmund II), Jadon Sancho (Manchester United, 85 000 000), Thomas Delaney (Sevilla, 6 000 000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Hannes Wolf (Leipzig, kölcsön után végleg, 9 500 000), Luca Netz (Hertha, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Keanan Bennetts (Ipswich Town), Kouadio Koné (Toulouse), Bénes László (Augsburg), Andreas Poulsen (Austria Wien)
Távozott: Oscar Wendt (IFK Göteborg, i.), Max Grün (Aschaffenburg, i.), Julio Villalba (Guayaquil City, i.), Ibrahima Traoré (szl.), Michael Lang (Basel, 1 000 000)
Kölcsönbe: Rocco Reitz (St. Truiden), Andreas Poulsen (Ingolstadt)
Kölcsönből vissza:
Valentino Lazaro (Inter)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Christopher Lenz (Union Berlin, i.), Fabio Blanco (Valencia U19, i.), Santos Borré (River Plate, i.), Jesper Lindström (Bröndby, 7 000 000), Jens Grahl (VfB Stuttgart, 250 000)
Kölcsönbe: Jens Petter Hauge (Milan)
Kölcsönből vissza: Rodrigo Zalazar (St. Pauli), Dejan Joveljics (Wolfsberg), Goncalo Paciencia (Schalke), Frederik Rönnow (Schalke), Danny da Costa (Mainz)
Távozott: André Silva (RB Leipzig, 23 000 000), Jetro Willems (Greuther Fürth, i.), Frederik Rönnow (Union Berlin, 1 000 000), Dejan Joveljics (Los Angeles Galaxy, 3 500 000)
Kölcsönbe:
Ali Akman (Nijmegen), Rodrigo Zalazar (Schalke)
Kölcsönből vissza: Markus Schubert (Schalke), Luka Jovics (Real Madrid)

FREIBURG
Érkezett: Noah Atubolu (Freiburg II), Nishan Burkart (Freiburg II), Noah Weisshaupt (Freiburg II), Kevin Schade (Freiburg II), Kimberly Ezekwem (Freiburg II), Kiliann Sildillia (Freiburg II), Maximilian Eggestein (Werder Bremen, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Patrick Kammerbauer (Braunschweig), Chima Okoroji (Paderborn), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Brandon Borrello (Düsseldorf), Amir Abrashi (Basel)
Távozott: Kvon Csang Hun (Szuvon Bluewings, i.), Amir Abrashi (Grasshoppers, i.), Chima Okoroji (Sandhausen), Brandon Borrello (Dynamo Dresden), Baptiste Santamaria (Rennes, 14 000 000)
Kölcsönbe: Lino Tempelmann (Nürnberg)
Kölcsönből vissza: Guus Til (Szpartak Moszkva), Florian Müller (Mainz)

GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Max Christiansen (Waldhof Mannheim, i.), Nils Seufert (Bielefeld, i.), Gideon Jung (Hamburg, i.), Jeremy Dudziak (Hamburg, 750 000), Jetro Willems (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Jessic Ngankam (Hertha), Justin Hoogma (Hoffenheim), Adrian Fein (Bayern München)
Távozott: David Raum (Hoffenheim, i.), Sebastian Ernst (Hannover, i.), Paul Jaeckel (Union Berlin, i.), Mërgim Mavraj (Türkgücü München, i.), Anton Stach (Mainz, 3 500 000)

HERTHA BSC
Érkezett: Suat Serdar (Schalke, 8 000 000), Kevin-Prince Boateng (Monza, i.), Sztevan Jovetics (Monaco, i.), Marco Richter (Augsburg, 7 100 000), Oliver Christensen (Odense), Isak Belfodil (Hoffenheim, 500 000), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Davie Selke (Werder Bremen), Arne Maier (Bielefeld), Dennis Jastrzembski (Waldhof Mannheim)
Távozott: Mathew Leckie (Melbourne City, i.), Sami Khedira (visszavonult), Jhon Córdoba (FK Krasznodar, 20 000 000), Luca Netz (Mönchengladbach, 4 000 000), Matheus Cunha (Atlético Madrid, 30 000 000)
Kölcsönbe: Eduard Löwen (Bochum), Jessic Ngankam (Greuther Fürth), Omar Alderete (Valencia), Arne Maier (Augsburg, 500 000)
Kölcsönből vissza: Mattéo Guendouzi (Arsenal), Nemanja Radonjics (Marseille)

HOFFENHEIM
Érkezett: David Raum (Greuther Fürth, i.), Angelo Stiller (Bayern München II, i.), Sebastian Rudy (Schalke, kölcsön után végleg, i.)
Kölcsönből vissza: Justin Hoogma (Utrecht), Ilay Elmkies (Den Haag), Jacob Bruun Larsen (Anderlecht)
Távozott: Isak Belfodil (Hertha, 500 000)
Kölcsönbe: Ilay Elmkies (Admira Wacker), Justin Hoogma (Greuther Fürth), Konsztantinosz Sztafilidisz (Bochum), Maximilian Beier (Hannover)
Kölcsönből vissza: Ryan Sessegnon (Tottenham), Chris Richards (Bayern München)

1. FC KÖLN
Érkezett: Marvin Schwäbe (Bröndby, i.), Dejan Ljubicic (Rapid Wien, i.), Timo Hübers (Hannover, i.), Mark Uth (Schalke, i.)
Kölcsönbe: Luca Kilian (Mainz, 200 000)
Kölcsönből vissza: Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Kingsley Schindler (Hannover), Tomas Ostrak (Karviná), Vincent Koziello (CD Nacional), Marcel Risse (Viktoria Köln), Lasse Sobiech (Zürich), Louis Schaub (Luzern), Anthony Modeste (St.-Étienne)
Távozott: Birger Verstraete (Antwerpen, kölcsön után végleg, 2 000 000), Lasse Sobiech (Darmstadt, i.), Marco Höger (Waldhof Mannheim, i.), Max Meyer (szl.), Marcel Risse (Viktoria Köln, i.), Dominick Drexler (Schalke, i.), Vincent Koziello (Oostende, i.)
Kölcsönbe: Dimitriosz Limniosz (Twente)
Kölcsönből vissza: Elvis Rexhbecaj (Wolfsburg), Ron-Robert Zieler (Hannover), Tolu Arokodare (Valmiera), Marius Wolf (Dortmund), Emmanuel Dennis (FC Bruges)

MAINZ
Érkezett: Anderson Lucoqui (Bielefeld, i.), David Nemeth (Mainz II), Li Dzse Szung (Holstein Kiel, i.), Silvan Widmer (Basel, 2 500 000), Anton Stach (Greuther Fürth, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Meier (Dynamo Dresden), Florian Müller (Freiburg), Aarón Martín (Celta Vigo), Issah Abass (Twente), Dzsi Dong Von (Braunschweig)
Távozott: Florian Müller (Stuttgart, 5 000 000), Pierre Kunde (Olimpiakosz, 1 800 000), Danny Latza (Schalke, i.), Levin Öztunali (Union Berlin, i.), Phillipp Mwene (PSV, i.), Robin Quaison (al-Ettifak, i.), Dzsi Dong Von (FC Szöul)
Kölcsönbe: Issah Abass (HNK Rijeka), Jonathan Meier (Hansa Rostock), Luca Kilian (1. FC Köln, 200 000)
Kölcsönből vissza: Danny da Costa (Frankfurt), Robert Glatzel (Cardiff City)

RB LEIPZIG
Érkezett: André Silva (Frankfurt, 23 000 000), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb, 18 800 000), Angelino (Manchester City, kölcsön után végleg, 18 000 000), Mohamed Simakan (Racing Strasbourg, 15 000 000), Benjamin Henrichs (Monaco, 15 000 000), Caden Clark (New York Red Bulls, 1 820 000), Brian Brobbey (Ajax II, i.), Joscha Wosz (Leipzig U19)
Kölcsönből vissza: Marcelo Saracchi (Galatasaray), Ademola Lookman (Fulham)
Távozott: Dayot Upamecano (Bayern München, 42 500 000), Ibrahima Konaté (Liverpool, 40 000 000), Hannes Wolf (Mönchengladbach, kölcsön után végleg, 9 500 000), Lazar Samardzic (Udinese, 3 000 000)
Kölcsönbe: Caden Clark (New York Red Bulls), Alexander Sörloth (Real Sociedad, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Justin Kluivert (Roma)

VFB STUTTGART
Érkezett: Florian Müller (Mainz, 5 000 000), Naouirou Ahamada (Juventus U23, kölcsön után végleg, 1 500 000), Ömer Beyaz (Fenerbahce, i.), Alou Kuol (Central Coast Mariners, i.), Chris Führich (Paderborn, 3 000 000), Enzo Millot (Monaco, 1 750 000)
Kölcsönbe: Ito Hiroki (Júbilo Ivata, 100 000)
Kölcsönből vissza: Nikolas Nartey (Sandhausen), Pablo Maffeo (Huesca), Maxime Awoudja (Türkgücü München)
Távozott: Nicolás González (Fiorentina, 23 000 000), Gregor Kobel (Dortmund, 15 000 000), Marcin Kaminski (Schalke, i.), Gonzalo Castro (szl.), Jens Grahl (Eintracht Frankfurt, 250 000), Luca Mack (Újpest)
Kölcsönbe: Maxime Awoudj (WSG Tirol), Pablo Maffeo (Mallorca, 500 000), Darko Csurlinov (Schalke)

UNION BERLIN
Érkezett:
Tymoteusz Puchacz (Lech Poznan, 3 500 000), Endo Keita (Jokohama F. Marinos, kölcsön után végleg, 900 000), Julius Kade (Dynamo Dresden, 500 000), Rick van Drongelen (Hamburg, 500 000), Rani Khedira (Augsburg, i.), Paul Jaeckel (Greuther Fürth, i.), Levin Öztunali (Mainz, i.), Haragucsi Genki (Hannover, i.), Pawel Wszolek (Legia Warszawa, i.), Andreas Voglsammer (Arminia Bielefeld, i.), Kevin Behren (Sandhausen, i.), Frederik Rönnow (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Timo Baumgartl (PSV)
Kölcsönből vissza: Nicolai Rapp (Darmstadt), Suleiman Abdullahi (Braunschweig)
Távozott: Marius Bülter (Schalke, 800 000), Nicolai Rapp (Werder Bremen, 200 000), Christopher Lenz (Frankfurt, i.), Christian Gentner (Luzern, i.), Florian Hübner (Nürnberg, i.), Akaki Gogia (Zürich, i.), Julius Kade (Dynamo Dresden, 500 000), Robert Andrich (Leverkusen, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Nico Schlotterbeck (Freiburg), Taiwo Awoniyi (Liverpool), Loris Karius (Liverpool), Joel Pohjanpalo (Leverkusen), Petar Musa (Slavia Praha)

WOLFSBURG
Érkezett: Aster Vranckx (Mechelen, 8 000 000), Maximilian Philipp (Dinamo Moszkva, kölcsön után végleg, 7 500 000), Felix Nmecha (Manchester City, i.), Lukas Nmecha (Manchester City, 8 000 000), Luca Waldschmidt (Benfica, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Elvis Rexhbecaj (1. FC Köln), Omar Marmus (St. Pauli), William (Schalke)
Távozott: Felix Klaus (Düsseldorf, kölcsön után végleg, 1 100 000), Jeffrey Bruma (Kasimpasa, i.), Joao Victor (al-Dzsazira Abu-Dzabi)
Kölcsönbe: Elvis Rexhbecaj (Bochum)

Lezárva vasárnap reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik