Bundesliga: Willi Orbán a következő meccsen még nem lesz kezdő

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.22. 16:32
null
Willi Orbán még nincs csúcsformában edzője szerint (Fotó: AFP)
Julian Nagelsmann, a német élvonalbeli RB Leipzig vezetőedzője elárulta, a sérüléséből felépülő Willi Orbán nem lesz tagja a kezdőcsapatnak a vasárnapi, Mainz elleni bajnoki mérkőzésen.

 

Mint ismert, a magyar válogatott középhátvéd októberben megsérült, azóta nem játszott tétmeccsen. A lipcseiek 27 esztendős csapatkapitánya több mint fél évet hagyott ki.

„Willi Orbán egyre jobban edz, ám egyelőre nem lesz ott a kezdőcsapatban – idézi az RB Leipzig hivatalos honlapja Julian Nagelsmannt. – Részben azért, mert még nincs százszázalékos állapotban hosszú sérülése után, valamint a védőink jól teljesítenek, nincs okom a változtatásra.”

A Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcsei klub vasárnap 15.30-tól a legutóbbi Bundesliga-fordulóban a Szalai Ádámot is pályára küldő Mainz vendége lesz.

Mind a két gárda döntetlennel kezdett a koronavírus-járvány miatti szünet után. A Mainz 2–2-es döntetlent ért el Kölnben, míg a Leipzig odahaza ikszelt Sallai Rolandékkal, a Freiburggal. Willi Orbán nem állt be a kispadról a múlt szombati találkozón.

NÉMET BUNDESLIGA
27. FORDULÓ
PÉNTEK
20.30:
Hertha BSC–Union Berlin (Tv: Sport1)
SZOMBAT
15.30: Freiburg–Werder Bremen
15.30: Mönchengladbach–Bayer Leverkusen (Tv: Sport2)
15.30: Paderborn–Hoffenheim
15.30: Wolfsburg–Borussia Dortmund (Tv: Sport1)
18.30: Bayern München–Eintracht Frankfurt (Tv: Sport1)
VASÁRNAP
13.30: Schalke 04–Augsburg (Tv: Sport1)
15.30: Mainz–RB Leipzig (Tv: Sport1)
18.00: 1. FCKöln–Fortuna Düsseldorf (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik