Bundesliga: Ukrajna támogatása miatt szakította meg közvetítését egy orosz tv-csatorna

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 11:43
null
A Match TV kifogásolta Dortmund stadionjában látható, Ukrajnát támogató feliratokat, ezért megszakította közvetítését (Fotó: AFP)
Az orosz Match TV megszakította szombati közvetítését a Borussia Dortmund–RB Leipzig mérkőzésről (1–4), miután a labdarúgó Bundesliga rangadóján Ukrajnát támogató feliratok voltak láthatók a stadionban.

 

„Sajnálatos módon meg kell szakítanunk közvetítésünket rajtunk kívül álló okok miatt" – fogalmazott a kommentátor Igor Kitmanov a 4–1-es lipcsei sikerrel zárult találkozó szünete előtt. – Általában a labdarúgásnak és a politikának külön kellene válnia, ez a szabály azonban nem mindig figyelhető meg a Bundesligában.”

Az angol és francia élvonallal ellentétben a Bundesliga mérkőzéseit eddig közvetítették Oroszországban az ukrajnai háború ellenére is.

A német liga március elején úgy határozott, hogy nem szakítja meg együttműködését a Match TV-vel, részben azért, hogy háborúellenes üzeneteket mutathassanak az orosz nézőknek. Az ebből származó bevételeket humanitárius segítségnyújtásra fordítják a háború sújtotta Ukrajnában.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik