Bundesliga: szlovén válogatott támadót igazolt az RB Leipzig

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 12:16
null
Szlovén tehetséget igazolt a Leipzig (Fotó: rbleipzig.com)
A német labdarúgó Bundesligában szereplő RB Leipzig 24 millió euróért átigazolta az osztrák Red Bull Salzburg 13-szoros szlovén válogatott csatárát, Benjamin Seskót – írja a klub honlapja. A 19 esztendős játékos 2023 nyarán csatlakozik a lipcseiekhez.

A 2028-ig aláíró Sesko a következő idényt még Ausztriában tölti. A 195 centiméter magas támadó az előző idényben 36 tétmérkőzésen tíz gólt szerzett és hét gólpasszt adott a Salzburgban, a 2022–2023-as kiírásában három meccs után két találatnál jár.

„Sesko az egyik legnagyobb tehetség. Hatalmas lehetőségek rejlenek benne, könnyedén az egyik legjobb játékossá válhat” – mondta róla Christopher Vivell, a Leipzig sportigazgatója a klub honlapján.

„A város, a stadion, a klub infrastruktúrája meggyőzött, a vezetőkkel folytatott sok megbeszélés mellett arról, hogy a Lipcse felé vezető lépés a helyes számomra”
– nyilatkozta Sesko.


További, a lipcseiekhez kapcsolódó hír, hogy a Stuttgart elleni idénynyitó meccs hajrájában egy párharcban megsérült védőre, Lukas Klostermannra bokaszalag-sérülés miatt hetekig nem számíthat Domenico Tedesco, az RB Leipzig vezetőedzője. A 18-szoros német válogatott védőre műtét is vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik