Szoboszlaiéknak döntetlennel indult az új idény a Stuttgart ellen

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 15:16
null
A Leipzig legjobbja az első félidőben (feketében) Dani Olmo volt (fotó: AFP)
Megkezdte a szereplését a német Bundesliga új idényében a három magyar válogatottat foglalkoztató RB Leipzig is. Az ellenfél a Stuttgart volt, amely hazai pályán alaposan megnehezítette a dolgát. Bár a Lipcse korán vezetést szerzett, a Stuttgart még az első félidőben egyenlített, és 1–1-es döntetlent harcolt ki.

 

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ

VfB Stuttgart–RB Leipzig 1–1 (1–1)
Stuttgart,
Mercedes Benz Aréna.Vezette: Stieler
STUTTGART:F. Müller – Mavropanosz, Anton, Ito – Vagnoman, Endo, Silas (J. Perea, 90.), Führich (Millot, 77.), Ahamada – Tiago Tomas (Mola, 76.), Kalajdzic (Csurlinov, 64.).Vezetőedző:Pellegrino Matarazzo
LEIPZIG:Gulácsi – Klostermann, Orbán, Halstenberg (Gvardiol, 85.) – Novoa (Simakan, 81.), Henrichs, Kampl (Szoboszlai, 59.), Raum, Olmo (Forsberg, 85.) – André Silva (Sörloth 85.), Nkunku. Vezetőedző: Domenico Tedesco
Gólszerző:Ahamada (31.), ill.Nkunku (8.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozón mindjárt a legelején erősen letámadott a Lipcse, és a megilletődött hazaiak nem sok ellenállást tudtak kifejteni. A 8. percig szinte át sem jöttek a felezővonalon, és akkor is csak azért, hogy közepet kezdjenek. Olmo ugyanis maga elé tett volna egy erős átadást a tizenhatos vonalánál, de nem ment utána, mert látta, hogy pont jó lesz a labda Nkunkunak, aki nem teketóriázott, 7 méterről remekül lőtt a bal alsóba. 0–1

A gól felpaprikázta a Stuttgartot, amely lassanként felvette az üzemi hőmérsékletet. Addig azonban Olmo kétszer-háromszor is lőhetett, bár a kaput nem találta el. Az ivószünet után egyre bátrabban játszottak a hazaiak, és a 31. percben sikerült is az egyenlítés. A lipcseiek csak nézték, ahogy a hazaiak passzolgattak a vendégek tizenhatosának előterében, majd szép kényszerítő után Ahamada jobb belsővel csavart a bal alsóba. 1–1

A gól után megváltozott a játék képe, a Stuttgart feljavult, a Lipcse pedig csak kereste önmagát. Jöttek is hazai lehetőségek, sőt az első félidő ráadásában a vezetést is megszerezhették volna a „svábok”, Mavropanosz lövését azonban a jobb kapufa hárította.

A második félidőben támadó felfogásban jött ki a Lipcse, és bár az első tíz perc a Stuttgarté volt, élénk támadásokkal jelezte, hogy nem akar lemondani a győzelemről.

Ettől kezdve lényegében az egész hátralévő félidőt végigvédekezte a Stuttgart, méghozzá elég jól. Amikor pedig már a védelem tehetetlennek mutatkozott, még mindig ott volt Florian Müller, aki az egész találkozón remekül védett.

Az 59. perctől a pályán lévő Szoboszlai Dominikkal együtt rohamozó Leipzig nem tudta feltörni a sváb reteszt, így maradt a döntetlen. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+7. perc: Vége a meccsnek, döntetlennel kezdték a csapatok a bajnokságot. 1–1

90+6. perc: Endo lőhetett 23 méterre a lipcsei kaputól, jól megnézte, aztán gyengén a jobb alsó mellé gurított.

90+5. perc: Nkunku kapáslövése lepattant a védőkről.

90+2. perc: Szoboszlai lőhetett 17 méterről, és jobbal centiméterekkel lőtt a jobb alsó mellé.

89. perc: Gvardiol lőtte el 16 méterről, Mavropanosz lába közbenyúlt a suttgarti ötösön, és onnan ment mellé, szögletre a labda.

86. perc: Sörloth kapott sárgát egy rossz ütemű belépő után.

85. perc: Újabb három lipcsei csere. Érkezett Gvardiol, Forsberg és Sörloth, lement Halstenberg, Olmo és André Silva.

81. perc: Cserélt a Lipcse, Novoa helyére Simakan állt.

80. perc: Nem akarnak jönni a gólok a Lipcsének.Talán majd Timo Wernertől, hiszen Fabrizio Romano transzferguru úgy tudja, visszavásárolta az RBL a Chelsea-től!

78. perc: Egymás után jönnek a lipcsei lövések, de valamelyik stuttgarti láb mindig közbelép.

76. perc: Novoa maradt a földön egy összecsapás után, de aztán összedrótozták.

75. perc: Beszorult a Stuttgart az utóbbi percekben, Müller tartja a lelket a hazaiakban.

72. perc: Jobb oldali szöglet után Heinrichs tette balról az ötösre a labdát, Orbán fejese jó volt a bal alsóra, de Müller bravúrosan védett.

66. perc: Ez is nagy helyzet volt! Olmo játszott középre Nkunkuhoz, aki 14 méterről, azonnal lőtt, de a kapu közepébe tartott a labda, amelyet Müller nagy bravúrral védett.

64. perc: Kalajdzic helyére Csurlinov állt be a Stuttgartba.

63. perc: Silas rántotta le a meginduló Henrichset, kapott egy sárgát.

62. perc: Nkunku indításával Novoa került helyzetbe, majd 6 méterről, kissé jobbról a rövidet vette célba, Müller jó védéssel mentett.

61. perc: Azért a videobíró megnézi... Megnézte, tovább.

60. perc: Nagy mentés! Jó stuttgarti akció végén Tiago Tomas dobta be magát, hogy gólt szerezzen, némileg hosszú labdaátvétel után, Klostermann viszont kiválóan pöccintette el előle a labdát.

59. perc: Cserélt a Leipzig, Kampl helyett Szoboszlai a pályán.

51. perc: Orbánnak követeltek sárgát egy szabálytalanság után, viszont a bíró nem kért a befolyásolókból.

50. perc: Támadásban maradt a Stuttgart, Gulácsinak kellett a kapujából kifutva mentenie.

49. perc: Ezt is megúszta a Lipcse! Vagnoman kapott remek indítást, a tizenhatoson belül, 7 méterre a kaputól nem tudta rendesen ellőni, így ment mellé a labda.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Ahamada nagyon bevarrta a bal alsóba (fotó: AFP)
Ahamada nagyon bevarrta a bal alsóba (fotó: AFP)

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, jobban kezdett a Leipzig, de visszajött a meccsbe a Stuttgart. 1–1

45+3. perc: KAPUFA! Itt már Gulácsi verve volt... Mavropanosz hozta fel a labdát, majd jó 22 méterről nagy erővel ellőtte, és a labda a jobb kapufáról pattant ki.

45. perc: Három perc a hosszabbítás.

42. perc: Stuttgarti lehetőség! Führich tüzelte rá 23 méterről, és nem is sokkal tévesztette el a célt.

40. perc: Raum ügyetlen mentése után a saját kezére pattant a labda, de végül nem kapott tizenegyest a Stuttgart.

35. perc: Olmo lőhetett 16-ról, szép visszagurítás után, viszont ezúttal is fölé.

31. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A STUTTGART! Nagyon szép támadás volt. Egy ügyes kényszerítő után Ahamada 16 méterről, jobbal csodásan csavart a jobb alsóba. 1–1

23. perc: Ivószünet.

22. perc: Olmo lőtte el a tizenhatos bal sarka közeléből, de ez a labda nem okozott gondot Müllernek.

19. perc: Tedesco edző kapott sárga lapot reklamálásért.

15. perc: Dani Olmo tűzte rá 25 méterről, némileg azonban rosszul állította be az irányzékot.

12. perc: Bal oldalról érkezett a beadás, Klostermann fejelt 10 méterről, Müller azonban nagy bravúrral védett.

8. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A LIPCSE! Nkunku csapott le Olmo passzára, és 7 méterről azonnal a bal alsóba lőtt. 0–1

6. perc: Nkunku cselezgetett a stuttgarti tizenhatos előterében, de a lövése magasan elszállt a léc felett.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Stuttgart tiszta fehérben, a Leipzig tiszta feketében játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

Vasárnap a három magyar futballistát,Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig aStuttgart otthonában kezdi a Bundesliga2022–2023-as idényét. Bár a lipcseiek amúlt héten 5–3-ra elvesztették a BayernMünchen elleni német Szuperkupa-mérkőzést, minden esélyük megvan rá, hogygyőzelemmel kezdjék a bajnoki évadot.

„Azt a meccset megérdemelten nyerte meg a Bayern, de a célunk az, hogy a bajnokságban végig méltó vetélytársai legyünk. Elég erős a keretünk ahhoz, hogy bárkit le tudjunk győzni, optimistán várom az új évadot” – idézte a klub hivatalos honlapja Domenico Tedesco vezetőedzőt, aki azt is elárulta, hogy a sérülésből felépülő Josko Gvardiol már a csapattal edz, és a nyáron a Hoffenheimből igazolt, német válogatott David Rau is lehetőséget kaphat vasárnap. Szoboszlai Dominik pedig abban bízhat, hogy ezúttal is jól megy neki a Stuttgart ellen. A 21 éves magyar középpályás tavaly augusztusban két góllal vette ki a részét a stuttgartiak elleni 4–0-s győzelemből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik