Bundesliga: Sébastien Haller újra edz, de nem a Dortmundnál

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 11:29
null
Sébastien Haller újra edzésbe állt, tavasszal visszatérhet (Fotó: AFP)
Visszatért és újra edz a nyáron a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund Ajaxtól szerződtetett csatára, Sébastien Haller, akit júliusban hererákkal diagnosztizáltak. Az elefántcsontparti támadó nem a dortmundiaknál, hanem az amszterdamiaknál kért és kapott edzéslehetőséget – árulta el Alfred Schreuder, a holland klub vezetőedzője az ESPN-nek.

Mint beszámoltunk róla, Sébastien Hallernél júliusban diagnosztizáltak hererákot, amiről kiderült, rosszindulatú, ezért a csatárnak kemoterápiás kezeléseken is részt kellett vennie.

Az Aranylabda-gálán honfitársának, Didier Drogbának elmondta, a lehető legjobb úton halad a gyógyulás felé, s várhatóan jövő tavasszal újra a pályán lehet.

A csatár három hónappal a diagnózis után ismét edzésbe állt, de nem a Borussia Dortmundnál.

„Megkérdezte tőlünk, hogy eljöhet-e edzeni, mert itt végzi rehabilitációját – mondta az ESPN-nek Alfred Schreuder, az Ajax vezetőedzője. – Csodálatos, hogy itt lehet egy ideig és képes egy másik pályán edzeni, hogy segítse felépülését.”

Sébastien Haller nyáron igazolt a hollandoktól Dortmundba 31 millió euróért, az Ajax színeiben 66 mérkőzésen 47 gólt szerzett az előző idényben, a Bajnokok Ligájában 11-szer volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik