Bundesliga: Schröder már nem tiszteletbeli tagja a Borussia Dortmundnak

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 17:29
null
Schröder már nem tiszteletbeli tagja a Borussia Dortmundnak (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata szerdán visszavonta Gerhard Schröder volt német kancellár tiszteletbeli klubtagságát az oroszokhoz fűződő kapcsolatai miatt – írja az MTI.


A 77 éves korábbi diplomata nem hajlandó lemondani oroszországi érdekeltségeiről azt követően sem, hogy Oroszország múlt csütörtökön háborút indított Ukrajna ellen. Reinhard Rauball klubelnök a dortmundi vezetőtestület egyhangú döntéséről már tájékoztatta Schrödert.

Az exkancellár a másodosztályú Hannover szurkolója is, és a hannoveri klub vezetője, Martin Kind azt közölte, hogy Schröder az ő stadionjukban lévő elkülönített társalgót változatlanul használhatja, hiszen fizet az ott található helyekért.

Schröder múlt pénteken, egy nappal a harcok megindítása után úgy foglalt állást, hogy Európának nem szabad teljesen megszakítania a kapcsolatait Oroszországgal és egyben felszólította Moszkvát az Ukrajna ellen indított hadművelet és a civil lakosságnak okozott szenvedések mielőbbi leállítására.

Schröder kormányfőként – a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Zöldek 1998 és 2005 közötti koalíciójának vezetőjeként – barátkozott össze Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Az elveszített 2005-ös szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után elvállalta az elnöki tisztséget az Északi Áramlat megépítésére alapított cég (Nord Stream AG) felügyelőbizottságában, 2017-ben pedig a többségi tulajdonos orosz állam javaslatára a Rosznyeft részvényesei választották meg ugyancsak felügyelőbizottsági elnöknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik