Bundesliga: Sallai remekelt, Kramaric mesterhármasig jutott

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 17:42
null
Kramaric győztes góllal és mesterhármassal kezdte az új idényt (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es idényének első fordulójában idegenbeli győzelemmel kezdett a Freiburg – a magyar válogatott Sallai Roland góllal és gólpasszal kezdte az új évadot. A Hertha gálázott, míg a Hoffenheim a hajrában harcolta ki a győzelmet – az öt szombat délutáni mérkőzésen összesen 21 gól esett.

 

A 2. Bundesliga legutóbbi bajnoka, Arminia Bielefeld bátran kezdett a Frankfurt ellen: több gólhelyzetet is kidolgozott az első félidőben, de nem sikerült betalálnia. Lövésekkel a hazaiak sem álltak rosszul, a második félidőt pedig feljebb tolt védekezéssel kezdték, mégis ők kerültek hátrányba. Az 51. percben Sergio Córdova passza után Cebio Soukou került ziccerbe, és nem hibázott, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Valamivel több mint tíz percig tudta csak őrizni előnyét az újonc csapat, a 62. percben ugyanis André Silva fejesével egyenlített a Frankfurt. A folytatásban mindkét csapat rengeteg helyzetet dolgozott ki, de az 1–1-es eredmény már nem változott.

Védelmi hibát követően már a 4. percben előnyhöz jutott a Hoffenheim az 1. FC Köln ellen idegenben: Andrej Kramaric lecsapott egy rosszul sikerült hazaadásra, és a kapuba küldte a labdát. A hazaiak azonban meccsben maradtak, egyenlíteni is sikerült nekik, ám a látogatók még az első félidő végén visszaszerezték a vezetést, miután a horvát válogatott Kramaric másodszor is eredményes volt. A második félidőben ugyan ismét egyenlített a több helyzetet kidolgozó Köln, csakhogy Kramaric harmadszor is villant, megnyerve a meccset a Hoffenheim számára (2–3).

Lendületesebben kezdtek a fővárosiak, és helyzetekig is rendre eljutottak, de a vezetést Ruben Vargas révén az Augsburg szerezte meg a szünet előtt. Az Union Berlin a folytatásban is több helyzetet alakított ki, aminek a 75. percben lett meg az eredménye: Marius Butler érkezett a középre adott labdára, és kiegyenlített (1–1). Az utolsó tíz percben Michael Gregoritsch és Andre Hahn révén kétszer is betaláltak a vendégek, akik három ponttal távoztak Berlinből (1–3).

Az osztályozó megnyerésével benn maradó Werder Bremen a mérkőzés elején megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést a Hertha BSC ellen, de az első félidő végén kétszer is betaláltak a vendégek, akik ezzel tulajdonképp el is döntötték a mérkőzést. A 62. percben Matheus Cunha tovább növelte a különbséget (ebben a gólban a brémai kapus, Jirí Pavlenka is jócskán benne volt), majd Davie Selke 69. perces fejes gólja szépségtapaszt jelentett a hazaiak számára. A Hertha a végén azonban visszaállította a háromgólos differenciát Jhon Córdoba révén (1–4).

A VfB Stuttgart–Freiburg mérkőzésről itt olvashat!

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Eintracht Frankfurt–Arminia Bielefeld 1–1
(A. Silva 62., ill. Soukou 51.)
1. FC Köln–Hoffenheim 2–3 (S. Andersson 22., Drexler 86., ill. Kramaric 4., 45+3., 90+2. – a másodikat 11-esből)
Union Berlin–Augsburg 1–3 (Butler 75., ill. R. Vargas 41., Gregoritsch 82., Hahn 89.)
Werder Bremen–Hertha BSC 1–4 (Selke 69., ill. Pekarík 42., Lukebakio 45+2., Cunha 62., Jhon Córdoba 90.)
VfB Stuttgart–Freiburg 2–3 (Kalajdzic 71., Wamangituka 81., ill. N. Petersen 8., Sallai 26., Grifo 48.)
Később
18.30: Borussia Dortmund–Mönchengladbach (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
15.30
: RB Leipzig–Mainz (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
18.00
: Wolfsburg–Bayer Leverkusen (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik