Egyelőre nem lesz változás a Bundesligában (Fotó: AFP)

A felmérés szerdán közzétett eredményei szerint a megkérdezettek 57 százaléka támogatja a legutóbbi kormányzati döntéseket a témában, s csupán 29 százalék szeretné, ha több néző lehetne az arénákban.

A német kormány és a tartományok hétfőn állapodtak meg arról, hogy nem változtatnak a jelenlegi szabályokon. A koronavírus-járvány felfutása miatt hozott korlátozások előreláthatólag február elejéig maradhatnak érvényben.

Amíg a közvélemény támogatja a kormány hétfői döntését, addig a Bundesligában szereplő klubok egy része élesen kritizálta azt, mondván, hogy a kulturális eseményekre enyhébb szabályok érvényesek, még azokra is, amelyek beltériek. A Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke például azt sem zárta ki, hogy jogi útra tereljék az ügyet.

A nézőket kizáró rendelkezések ugyanakkor nem minden tartományban azonosak. Bajoroszágban például a Bayern München engedélyt kapott arra, hogy a következő meccsére 10 ezer szurkolót beengedjen, azok után, hogy december óta zárt kapuk mögött kellett rendeznie találkozóit.

(MTI)