Bundesliga: „nagy hal” lehet a Hertha, befektető a láthatáron

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 16:30
null
Új befektető a láthatáron a Herthánál (Fotó: AFP)
A Bild információi szerint új befektetőt talált a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapata, így a Bundesliga nagy klubjai közé emelkedhet.

 

Lars Windhorst a Hertha részvényeinek 37.5 százalékát vásárolja meg első körben 125 millió euróért Tennor nevű befektetési társaságán keresztül. A következő idényben további 12.4 százalékot vesz meg, így 49.9 százalékos tulajdonos lesz a fővárosi klubban, amely összesen 250 millió euróval gazdagodik.

„A Hertha olyan igazi nagyvárosi klub lehet, mint amilyenek vannak Londonban vagy Madridban” – mondta a Spiegelnek Lars Windhorst. A berlini klub vezetőségének bizonyos tagjai (Werner Gegenbauer elnök, Ingo Schiller pénzügyi vezető és Michael Preetz klubmenedzser) már előkészítették az üzletet.

Windhorst Németországban született, jelenleg Londonban él. A 42 éves német üzletemberrel kapcsolatban a Bild kiemeli, hogy többször hozott vissza a csőd közeléből veszteséges vállalkozásokat. 2007-ben pedig túlélt egy repülőgép-balesetet.

A Hertha a klubhoz érkező tőkeinjekció révén megerősítheti játékoskeretét, amire évek óta nem volt képes – teszi hozzá a német lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik