Bundesliga: Matthäus szerint nincs igazi riválisa a Bayern Münchennek

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 09:23
null
Matthäus szerint már el is dőlt a német bajnokság (Fotó: AFP)
Lothar Matthäus szerint nincs igazi riválisa a Bayern Münchennek a német labdarúgó-bajnokságban – írja az MTI.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német Sky Sportnál vezetett rovatában azt írta, számára a Bundesliga már két forduló után eldőlt a címvédő Bayern javára.

„Őszintén szólva nem látok igazi riválist a bajnoki címért folyó küzdelemben” – szögezte le a 61 éves Matthäus, aki 1984 és 1988, majd 1992 és 2000 között összesen hétszer nyert bajnokságot a klub színeiben.

Megjegyezte, Hasan Salihamidzic sportigazgató remek munkát végzett az átigazolási időszakban, mert a játékosvásárlások és eladások is nagyszerűen alakultak.

A Bayern mellett csak a Borussia Dortmund kezdte két győzelemmel a Bundesliga új idényét. A játékosként aranylabdás Matthäus szerint ha egyáltalán lesz kihívója volt csapatának, az csak a Dortmund lehet.

Meglátása szerint az új vezetőedző, Edin Terzic azt hozza, ami a dortmundiaktól eddig hiányzott: egyfajta mély azonosulást, ami a kispadról átragad a játékosokra.

„Szenvedélyt és szeretetet sugároz a klub iránt, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon jó idényük lesz” – közölte Matthäus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik