Bundesliga: Matthäus szerint máris elúsztak a Leipzig bajnoki esélyei

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 10:05
null
A Bayern Münchennek nem jelentett gondot az RB Leipzig legyőzése (Fotó: AFP)
A világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus szerint a gyenge idényrajt miatt elúsztak az RB Leipzig bajnoki esélyei a német labdarúgó Bundesligában.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek négy forduló után mindössze három ponttal a tabella 12. helyén állnak, legutóbb, szombaton odahaza 4–1-re kikaptak a címvédő Bayern Münchentől.

Jesse Marsch csapata katasztrofálisan kezdte az idényt. Három vereség és egy győzelem túl kevés egy bajnoki ezüstérmes klub elvárásaihoz képest” – írta a Sky tévécsatorna honlapján a világ- és Európa-bajnok klasszis.

A 150-szeres német válogatott Matthäus kifejtette: Julian Nagelsmann vezetőedző, továbbá Marcel Sabitzer csapatkapitány és Dayot Upamecano távozásával változtatásokra volt szükség a Leipzignél, ám az egyesület óvatosabban is végrehajthatná azokat, és nem kellene radikálisan átalakítani a csapat stílusát.

„A bajnoki címnek annyi, de BL-indulók még lehetnek, odaérhetnek az első négybe” – összegzett a volt magyar szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik