Niko Kovac veheti át a Wolfsburg irányítását (Fotó: AFP)


Az újság azt írta, az 50 éves szakvezető kinevezéséről csütörtökön döntöttek, de az egyelőre még kérdéses, hogy mikorra várható a hivatalos bemutatás.

A Wolfsburg vezetőedzői posztjáról vasárnap közös megegyezéssel távozott Florian Kohfeldt, aki október óta irányította a csapatot. Az együttes a jó idénykezdés után lejtmenetbe került, és ezt a folyamatot az új tréner sem tudta megállítani. Az alakulat végül – messze elmaradva a várakozásoktól – a 12. helyen végzett a Bundesligában úgy, hogy csak az idény vége felé tudta bebiztosítani a bennmaradását.

A játékosként 83-szoros horvát válogatott Kovac 2013 és 2015 között hazája válogatottjának szövetségi kapitánya volt, majd az Eintracht Frankfurtot edzette, mellyel 2018-ban Német Kupát nyert úgy, hogy a döntőben a Bayern Münchent verte tanítványaival. A szakember ezután kapott megbízást a bajor sztárklubnál, amelyet Bundesliga- és Német Kupa-diadalig vezetett a 2018–2019-es idényben. A Bayerntől 2019 novemberében távozott közös megegyezéssel, majd 2020 júliusától idén januárig a francia élvonalban szereplő Monacót irányította.