Kalmár Zsoltot januárban ismét kölcsönadhatja az RB Leipzig (Fotó: AFP)

 

Lőw kifejtette, hogy Kalmár Zsolt az utóbbi hónapokban rengeteget fejlődött, nagyon figyel az edzések utáni levezetésre és a táplálkozásra, sokat tanult a labda nélküli játékról, de az RB Leipzig kerete jelenleg annyira erős, hogy nem tudják garantálni számára a rendszeres játéklehetőséget.

A hétszeres magyar válogatott középpályás ebben a szezonban a Bundesligában még egyszer sem lépett pályára, míg a Német Kupában három perc jutott neki a Dynamo Dresden elleni mérkőzésen, amelyet a lipcsei alakulat tizenegyespárbajban elveszített – a szétlövés során Kalmár nem hibázott.

Lőw hozzátette, az RB Leipzig a télen olyan klubnak szeretné kölcsönadni Kalmárt, amely hasonló stílusban játszik. A 21 esztendős futballista az előző szezon második felét a másodosztályú FSV Frankfurtnál töltötte kölcsönben, ám nem sok sikerélményben lehetett része, hiszen 16 meccsen csak egy gólt szerzett, és csapata az idény végén kiesett a Bundesliga 2.-ből.

Lőw Zsolt saját magáról elmondta, 2017-ben Magyarországon megkezdi a pro licences képzést, és úgy érzi, két-három éven belül készen áll majd rá, hogy vezetőedzőként is munkát vállaljon.