Bundesliga: Kalmár Zsolt a télen távozhat Lipcséből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.07. 08:42
null
Kalmár Zsoltot januárban ismét kölcsönadhatja az RB Leipzig (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig pályaedzője, Lőw Zsolt volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A 37 esztendős szakember elmondta, Kalmár Zsoltot a januári átigazolási időszakban a több játéklehetőség reményében kölcsönadhatja a lipcsei klub.

 

Lőw kifejtette, hogy Kalmár Zsolt az utóbbi hónapokban rengeteget fejlődött, nagyon figyel az edzések utáni levezetésre és a táplálkozásra, sokat tanult a labda nélküli játékról, de az RB Leipzig kerete jelenleg annyira erős, hogy nem tudják garantálni számára a rendszeres játéklehetőséget.

A hétszeres magyar válogatott középpályás ebben a szezonban a Bundesligában még egyszer sem lépett pályára, míg a Német Kupában három perc jutott neki a Dynamo Dresden elleni mérkőzésen, amelyet a lipcsei alakulat tizenegyespárbajban elveszített – a szétlövés során Kalmár nem hibázott.

Lőw hozzátette, az RB Leipzig a télen olyan klubnak szeretné kölcsönadni Kalmárt, amely hasonló stílusban játszik. A 21 esztendős futballista az előző szezon második felét a másodosztályú FSV Frankfurtnál töltötte kölcsönben, ám nem sok sikerélményben lehetett része, hiszen 16 meccsen csak egy gólt szerzett, és csapata az idény végén kiesett a Bundesliga 2.-ből.

Lőw Zsolt saját magáról elmondta, 2017-ben Magyarországon megkezdi a pro licences képzést, és úgy érzi, két-három éven belül készen áll majd rá, hogy vezetőedzőként is munkát vállaljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik