Bundesliga: ilyen fiatalon még senki sem szerzett gólt – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.06.06. 18:26
null
Florian Wirtz lerázza magáról a Bayern játékosait (Fotó: AFP)
Nemcsak szép, hanem egyben ligatörténeti gólt is szerzett Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen fiatal labdarúgója szombaton: a 89. percben a Bayern München kapujába kanyarító támadó a német élvonal (Bundesliga) történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Szombaton a második félidőre becserélt Florian Wirtz 17 évesen és 34 naposan lőtte élete első élvonalbeli gólját, amivel megdöntötte Nuri Sahin Bundesliga-rekordját: a későbbi török válogatott játékos 2005-ben a Dortmund 17 éves, 2 hónapos és 21 napos ígéreteként szerzett először gólt német első osztályú bajnoki mérkőzésen.

Sahin akkori találata 2–1-es győzelmet ért a Dortmundnak a Nürnberg ellen, Wirtzé ezúttal – mint beszámoltunk róla – „csak” szép emlékként és statisztikai különlegességként marad az utókorra, pontot nem hozott csapatának a Bayern München ellen (2–4).

Wirtz hétéves korától tíz esztendőn keresztül az 1. FC Köln utánpótlásában nevelkedett, bekerült a német korosztályos válogatottakba.

A Leverkusen idén januárban szerződtette, május 18-án a klub történetének legfiatalabb Bundesliga-bemutatkozója lett – és immár ligatörténeti gólrekorder.

ÍME, A LIGATÖRTÉNETI GÓL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik