Bundesliga: Így senkit sem fog érdekelni a bajnokság… – Gündogan

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 18:57
Ilkay Gündogan, a Manchester City német futballistája kifejtette véleményét a Bundesligáról, ugyanakkor az angol bajnokságot természetesen dicsérte. 


 

Gündogannak elege van a Bayern-uralomból a Bundesligában (Fotó: AFP)
Gündogannak elege van a Bayern-uralomból a Bundesligában (Fotó: AFP)

A német játékos a Manchester City–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt nyilatkozott a Funke Médiacsoportnak hazája bajnokságáról. Kiemelte, hogy örömmel látna már más csapatot is a tabella élén, mint a régóta uralkodó Bayern Münchent.

„Azt kívánom a Bundesligának, hogy a Dortmund vagy a Leipzig középtávon is tudja tartani a lépést a Bayernnel. Ha a bajorok az elkövetkezendő években is egyeduralkodók maradnak, a liga sajnos senkit nem fog érdekelni Németországon kívül…” – mondta Gündogan.

Gündogan reakciója nem alaptalan, hiszen a Bayern idén zsinórban kilencedik alkalommal lehet bajnok. A Manchester City középpályása azonban nem csak emiatt találja izgalmasabbnak az angol Premier League-et.

„Szerintem itt, Angliában sokkal minőségibb az egész bajnokság! És nemcsak az élmezőnyben, hanem azoknál a középcsapatoknál is, amelyek egyáltalán nem játszanak a nemzetközi porondon. A topgárdákat ráadásul régóta a világ legjobb edzői irányítják!" – indokolt Gündogan.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Április 6., kedd

21.00: Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
A visszavágókat április 14-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik