Sébastien Haller négy évre írt alá Dortmundban (Fotó: Facebook/Borussia Dortmund)

 

Négyéves szerződést között a Borussia Dortmund az Ajax elefántcsontparti támadójával, Sébastien Hallerrel. Az Eredivisie 2021–2022-es gólkirályáért 31 millió eurót fizetett a Dortmund, és a klub tájékoztatása szerint a 9-es mezszámot fogja viselni.

Haller korábban már bizonyított a Bundesligában, 2017 és 2019 között a Frankfurt játékosa volt, 60 mérkőzésen 24 gólt szerzett. Az ajaxos mutatói még ennél is jobbak, két idény alatt 65 meccsen lépett pályára, és 47-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

„A BVB-család tagjaként alig várom, hogy érezzem a több mint 80 ezer szurkoló támogatását. Remélhetőleg nagyszerű dolgokat fogunk együtt elérni a következő években, és ezeket együtt tudjuk majd megünnepelni” – nyilatkozta Haller.

„Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk Sébastien Hallert. Tapasztalt középcsatár, aki nemrég szenzációt okozott a Bajnokok Ligájában, különösen ismeri a Bundesligát is, ahol már bizonyította klasszisát és nagyszerű befejezőképességét” – mondta Sebastian Kehl, a Dortmund új sportigazgatója.

 

Nem Haller igazolása volt az egyetlen játékosmozgás a Dortmundnál, távozott a rutinos középpályás, Axel Witsel. A belga játékos négy idényt követően váltott, az Atlético Madridban folytatja pályafutását. Witsel 143 mérkőzésen játszott a Dortmundban, 13 gólja mellett 6 gólpasszt osztott ki. Az Atlético ingyen szerezte meg a 33 éves védekező középpályást.