Bundesliga: Gulácsi Neuernél is jobb volt – osztályzatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 14:41
A Kicker osztályzatai alapján a Bundesliga első fordulójának legjobbjai Bernd Leno, a Bayer Leverkusen kapusa, Thomas Müller és Robert Lewandowski, a Bayern München támadói voltak – mind a maximális 1-est érdemelték ki. Gulácsi Péter jobb osztályzatot kapott, mint Manuel Neuer – górcső alá vettük a német első osztályban légióskodó magyarokat.

A hétvégén rendezték meg a Bundesliga első fordulóját. A szombati játéknapon az Eintracht Frankfurt Huszti Szabolccsal a soraiban legyőzte a Schalkét, a Darmstadt viszont Kleinheisler Lászlóval szenvedett vereséget a Köln vendégeként. Utóbbi középpályás csapata második legjobb játékosának bizonyult a Kicker osztályzatai alapján.Huszti Szabolccsal a soraiban legyőzte a Schalkét, a Darmstadt viszont Kleinheisler Lászlóval szenvedett vereséget a Köln vendégeként. Utóbbi középpályás csapata második legjobb játékosának bizonyult a Kicker osztályzatai alapján.

Vasárnap Dárdai Pál Herthája drámai végjáték után győzött a Freiburg ellen, a fővárosi klub pedig a hatodik helyen végzett a játékosok összértékeléseit figyelembe véve a német szaklap listáján. Gulácsi Péter jól védett Szalai Ádámék otthonában, neki is köszönhetően pontot szerzett története első Bundesliga-mérkőzésén az RB Leipzig.

A magyar kapus (2.5) Manuel Neuernél (3) is jobb osztályzatot kapott, ám tegyük hozzá, hogy a Bayern kapuvédőjének szinte semmi dolga sem volt a Werder Bremen elleni találkozón. Kleinheisler után Gulácsi is csapata második legjobbja volt az osztályzatokat tekintve. A távozás szélén álló Szalai nem lépett pályára, csakúgy, mint Kalmár Zsolt sem a lipcsei csapatban.

Az első forduló eseményei bővebben ide kattintva olvashatók.

A magyar játékosok első fordulóban kapott osztályzatai a Kickernél
Játékos Ellenfél Hány percet játszott? Kicker-osztályzat*
Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) Schalke 56 3.5
Kleinheisler László (Darmstadt) Köln 85 3.5
Szalai Ádám (Hoffenheim) RB Leipzig 0
Gulácsi Péter (RB Leipzig) Hoffenheim 90 2.5
Kalmár Zsolt (RB Leipzig) Hoffenheim 0

* Az 1-es osztályzat a legjobb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik