Örülhetnek az Union-szurkolók, hamarosan felújítják a jelenlegi stadiont, az újban pedig 15 ezerrel több férőhely lesz (Fotó: Getty Images)

A portál úgy tudja, az Union tervei szerint a jelenlegi létesítmény felújítása a következő három évben valósul meg, s a 2024–2025-ös évadban a városi rivális Hertha BSC otthonába, az Olimpiai Stadionba költözhetnek Schäferék, ekkor bontják el ugyanis a jelenlegi létesítmény részeit.

Az Union jelenlegi stadionja csak 22 012 fő befogadására alkalmas, de a felújítás után már 37 700 néző foglalhat helyet a lelátókon.

A stadion építése függ a terv-engedélyezési eljárástól, de ha nincs ellene kifogás és a többi tényező – például az építőanyag-árak alakulása – megfelelő, akkor a 2024–2025-ös idényben újíthatják fel az Union stadionját.

A beruházás részeként a Stadion An der Alten Försterei három lelátóját teljesen lebontják és újjáépítik, ez idő alatt kénytelen az Olimpiai Stadionban rendezni hazai mérkőzéseit az Union.

A fővárosi csapat nemrég megvásárolta a szenátustól a teljes ingatlant, s a rajta található régi erdészházat már 2023 januárjában felújítja, de a 2022–2023-as kiírás végeztével szakképző központot, többszintes parkolót és új klubházat is létesít.

Az rbb254.de arról is ír, hogy az Union az előző idény 73 millió eurós forgalmát a mostani évre 122 millió euróra növelte és adózás után 12.7 millió eurós nyereséget ért el.

A klub 2023 márciusában egy tájékoztató rendezvényen mutatja be az új létesítmény részletes terveit és a projekt költségeit.