Pontokat vesztett a Leipzig, a Bayern és a Bayer mögött ragadt

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.11.21. 18:26
null
Yussuf Poulsen (9) pazar gólt szerzett (Fotó: AFP)
A német labdarúgó Bundesliga 8. fordulójának szombat kora esti mérkőzésén az Eintracht Frankfurt 1–1-es döntetlent játszott az RB Leipzig csapatával. A lipcseiek két magyar légiósa közül Gulácsi Péter végigvédte a mérkőzést, Willi Orbán a szünetben állt be. A pontvesztéssel eldőlt, hogy az RBL a 8. forduló után a Bayern München és a Bayer Leverkusen mögött marad, nem tudta kihasználni a rekordbajnok váratlan botlását.

NÉMET BUNDESLIGA
8. FORDULÓ
EINTRACHT FRANKFURT–RB LEIPZIG 1–1 (1–0)
Frankfurt
, Commerzbank Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Storks
Eintracht Frankfurt: Trapp – Ndicka, Abraham, Hinteregger – Durm, Ilsanker, D. Sow, Kosztics – Barkok – Kamada (Kohr, 63.), André Silva (Dost, 79.). Vezetőedző: Adi Hütter
RB Leipzig: Gulácsi – T. Adams, Konaté, Upamecano (Orbán, a szünetben), Angelino – Kampl, Sabitzer – Haidara, Nkunku (Kluivert, 72.), Dani Olmo (Forsberg, a szünetben) – Sörloth (Y. Poulsen, a szünetben). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Barkok (43.), ill. Y. Poulsen (57.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Aligha lepett meg bárkit is, hogy a Bayern München utolérésére pályázó Leipzig lépett fel kezdeményezően, de ennek nem volt eredménye: pontatlanok voltak a beadások és a kiugratási kísérletek, kisebb helyzetek ugyan kialakultak az Eintracht Frankfurt kapuja előtt, ám ziccerbe nem kerültek a vendégek. A hazaiak igen: Kamada Daicsi találta magát váratlanul helyzetben, ám eltörte a labdát, Gulácsi Péternek így nem kellett védenie.

A képlet ugyanez volt az első félidő nagy részében: ment előre a Leipzig, ám kevés tiszta lövőhelyzetet tudott kialakítani (így Kevin Trappnak is csak egy Angelino-lövést kellett kitolnia), a Frankfurt pedig várta a rövidzárlatokat a vendégek védelmében. A 22. percben Dayot Upamecano rossz ütemben ugrott egy hazai szöglet után, ám Martin Hinteregger ámulatában tiszta helyzetből a kapu fölé fejelt.

A félidő hajrájában Upamecano kiérdemelte az első játékrész negatív hőse titulust: előbb elrontotta egy rossz labdaátvétellel a legnagyobb lipcsei helyzetet, majd a 43. percben súlyos hibájával gólhoz segítette az Eintrachtot. Az RBL rendkívüli tehetségű, ám nagy kihagyásokra képes középhátvédje egy felívelést számolt el nagyon csúnyán, Ajmen Barkok ziccerbe került, mellel maga elé tette a labdát, majd Gulácsi mellett jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1–0) – főhetett Julian Nagelsmann feje...

A lipcsei vezetőedző nem sokat teketóriázott, a szünetben hármas cserét hajtott végre: lejött Upamecano, Dani Olmo és Alexander Sörloth, beállt Willi Orbán, Emil Forsberg és Yussuf Poulsen. Nagelsmann ennél látványosabban aligha jelezhette volna elégedetlenségét. Mielőtt a változások éreztethették volna a hatásukat, ziccerrel kezdett a Frankfurt: Filip Kosztics húzott el a bal szélen, éles, lapos, a rövid sarok felé küldött lövését Gulácsi a kapufára rúgta!

A Leipzig felpörgött, fokozta a nyomást, és az 57. percben meg is lett az eredménye: Angelino centerezett balról, a csereként beálló Poulsen megelőzte Hintereggert, és pazarul a hálóba pörgetett – remek akció után 1–1!


A vendégek időnként nyomasztó fölénybe kerültek, cserélt így a Frankfurt – s változtattak a vendégek is, a hajrára Justin Kluivertet is bevetették. Ziccere az Eintrachtnak adódott, André Silva kilépett a védők közül, de tiszta helyzetből leadott lövése nyomán Gulácsi lábbal védte a labdát – a csalódott csatár pillanatokkal később Bas Dostnak adta át a helyét.

A Leipzignek is volt lehetősége a győzelem megszerzésére, egy szöglet után Trapp megtorpant, és „félúton ragadt”, ám így is védeni tudta a hosszún érkező Poulsen lövését. Több esély már nem volt: az 1–1-es döntetlen tulajdonképpen tükrözte a játék képét, az Eintracht nem lehet elégedetlen a megszerzett ponttal, a favorit Leipzig viszont a Bayern München és a Bayer Leverkusen mögött ragadt az elvesztett kettővel.

NÉMET BUNDESLIGA
SZOMBATI EREDMÉNYEK

Bayern München–Werder Bremen 1–1
(Coman 62., ill. Eggestein 45.)
Bielefeld–Leverkusen 1–2 (Hradecky 47. – öngól, ill. Bailey 27., Dragovic 88.)
Hoffenheim–VfB Stuttgart 3–3 (Baumgartner 16., Sessegnon 48., Kramaric 70. – 11-esből, ill. González 18., Wamangituka 27., Kempf 90+3.)
Mönchengladbach–Augsburg 1–1 (Neuhaus 5., ill. Caligiuri 89.)
Schalke–Wolfsburg 0–2 (Weghorst 4., Schlager 24.)
Hertha BSC–Borussia Dortmund 2–5 (Cunha 33., 78. – a másodikat 11-esből, ill. Haaland 47., 50., 63., 80., Guerreiro 70.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München861128–12+1619
2. Borussia Dortmund86220–7+1318
3. Bayer Leverkusen85316–9+718
4. RB Leipzig852116–5+1117
5. Wolfsburg8359–5+414
6. Union Berlin733116–7+912
7. Mönchengladbach833213–130 12
8. VfB Stuttgart825116–12+411
9. Werder Bremen825110–100 11
10. Augsburg832310–11–111
11. Eintracht Frankfurt825111–13–211
12. Hoffenheim822414–15–18
13. Hertha821515–18–37
14. Freiburg71338–16–86
15. Arminia Bielefeld81165–17–124
16. 1. FC Köln7347–12–53
17. Schalke8355–24–193
18. Mainz7167–20–131

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc. VÉGE! FRANFKURT–LEIPZIG 1–1, a lipcseiek sem a Bayern Münchent, sem a Bayer Leverkusent nem érik így utol! A döntetlen tulajdonképpen tükrözte a játék képét, bár az RBL többet kezdeményezett, a frankfurtiak nem érdemtelenül szereztek pontot.

88. perc. ZICCER!!! Trapp kimozdul a szögletre, de meggondolja magát, így félúton ragad, ami a lehető legrosszabb. A hosszún Yussuf Poulsen érkezik és lő, de kísérlete elakad Trappban!

88. perc. Ndicka vágja szögletre Angelino beívelését.

85. perc. Forsberg lódul meg a jobb oldalon, ám lökéssel szerzett labdát. Ketyeg az óra, a Leipzig továbbra sem áll nyerésre, s ez azt jelenti, hogy a Bayern München és a Bayer Leverkusen mögött marad.

83. perc. MÉG EGY SÁRGA LAP! Kluivert indulna meg a bal szélen, Abraham kiteszi a vállát, megröpteti, nem is vitatkozik a lap láttán.

79. perc. CSERE. André Silvát le is hívja Hütter (a csatár nem boldog), beáll a helyére Bas Dost.

78. perc. NAGY FRANKFURTI HELYZET! André Silva kerül ziccerbe, kilép a védők közül a jobbösszekötő helyén, de lapos lövését Gulácsi lábbal védi!

77. perc. SÁRGA LAP! Kosztics labdafedezés ürügyén odacsap egyet Adamsnek.

72. perc. LIPCSEI CSERE. Nkunku helyére érkezik Justin Kluivert.

71. perc. Hosszú idő után frankfurti lehetőség, André Silva futtatja Barkokot, aki 17 méterről a kapu mellé durrant.

63. perc. HAZAI CSERE. Kamada helyére egy középpályás, Dominik Kohr érkezik.

59. perc. SÁRGA LAP! Konaté kalandozik előre, már addig, amíg Sow le nem darálja, ez is lapot ér.

57. perc. REMEK AKCIÓ, POULSEN KIEGYENLÍT, 1–1!!! Kampl gyorsít fel egy lipcsei akciót, Nkunku érintésével a labda a bal szélre, Angelinóhoz kerül, ő bead, Poulsen középen szépen megelőzi Hintereggert, majd a kapuba perdít! A frankfurtiak csak néztek, ötcsillagos támadás!

51. perc. Egy kis pókfoci a hazai kapu előtt, a térdre ereszkedő (a labdának meg háttal levő) Abraham valahogy blokkolni tudja Forsberg középre lőtt labdáját.

48. perc. SÁRGA LAP! Durm rántja vissza Kamplt, sárga.

47. perc. GULÁCSI VÉD, A KAPUFA MENT! Kosztics pattan meg a bal szélen, nagyon éles szögből célba veszi a rövid alsó sarkot, Gulácsi lábbal nagyot véd, de így is szüksége van a kapufa segítségére!

46. perc. FOLYTATJUK!

2. FÉLIDŐ

HÁRMAS LIPCSEI CSERE A SZÜNETBEN, NAGELSMANN NEM VICCEL. Bejön Dani Olmo helyére Forsberg, Upamecano helyére Willi Orbán, Sörloth helyére pedig Yussuf Poulsen. Ennél jobban nem is jelezhetné elégedetlenségét a lipcsei vezetőedző.

Barkok (27) ellövi a labdát a hosszú sarok felé, Gulácsi tehetetlen (Fotó: AFP)
Barkok (27) ellövi a labdát a hosszú sarok felé, Gulácsi tehetetlen (Fotó: AFP)

45+1. perc. VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 1–0 Ajmen Barkok góljával. A Leipzig kezdeményezőbb, de kapu előtt nem elég „éles”, s kevés a tiszta helyzete, a hazaiak nagyon fegyelmezetten védekeznek és időnként veszélyes helyzeteket alakítanak ki, az egyik ilyet be is lőtték. A félidő negatív hőse Dayot Upamecano, aki kihagyta a vendégek legnagyobb helyzetét és hibájával hozzájárult a hazaiak találatához.

45. perc. SÁRGA LAP! Dani Olmo rúgta le kis híján Ilsanker fejét.

43. perc. MEGSZERZI A VEZETÉST A FRANKFURT, BARKOK, 1–0!!! Ndicka ível fel egy szabadrúgást, nem sok elképzelés van benne, ám Upamecano kilép és nagyon csúnyán elvéti a labdát! Barkok odaugrik, mellel maga elé teszi a labdát, majd Gulácsi mellett kilövi a jobb alsó sarkot! A kapusnak nem volt esélye, a gól pedig egyértelműen Upamecano lelkén szárad.

36. perc. Upamecano majdnemhogy bármit csinálhatott volna, mindenképpen ziccer, erre „kiválasztotta” az egyetlen megoldást, amiből még lövés sem lett. A meccs legnagyobb eddigi helyzetét hagyta ki.

35. perc. AZ NAGYON SZÉP! Dani Olmo halálpontosan ível keresztbe jobbról, Angelino kapásból, 16-ról tüzel, Trapp szögletre segíti a labdát. A szögletet elsőre tisztázzák a hazaiak, de aztán Nkunku nagyon jól ível a kapu elé, Upamecano 5 méterre a kaputól teljesen üresen áll, ám a labda elpattan tőle! Mit úszott meg az Eintracht!

33. perc. MAJDNEM! Haidara küzd a jobb szélen, megszabadul védőjétől, laposan keresztbe lövi a labdát a kapu előtt, nincs érkező!

31. perc. Kosztics fut el a bal szélen, visszagurítása pontatlan, ám a rossz felszabadítás Kamada elé kerül, ő meg futtából, ballal nagyon elvéti a kaput.

28. perc. Trapp rossz kirúgása után visszatámad az RBL, a jobb oldalról középre lőtt labda elmegy kevéssel Sörloth előtt, a bal szélen összeszedi Dani Olmo, aki csinál egy cselt, majd a blokkba lő.

22. perc. HAZAI HELYZET! Kosztics jobb oldali, a kapu felé kanyarodó szöglete után Hinteregger lefejeli Upamecanót, de nem találja el a kaput tiszta helyzetből! Upamecano védekezését biztosan nem dicsérte volna meg Nagelsmann, a védő pocsék ütemben ugrott.

20. perc. Sörloth lecselezi magát a sarokba, aztán felnéz, és észleli, hogy nincs bent center (mert ő maga az). Kis közjáték után Dani Olmo kanyarít középre jobbról, Haidara fejel, mellé.

17. perc.Egyértelműen a Leipzig kezdeményez, de igazán tiszta helyzetet még nem tudott kialakítani, bár nem sokon múlott – tulajdonképpen az egyetlen hazai lehetőség volt eddig a legnagyobb a mérkőzésen.

11. perc. Sörloth zavarog a frankfurti kapu előtt, de a bal oldalról, élesen belőtt labdáját Kosztics szépen menti Haidara elől.

9. perc. SÁRGA LAP! Nkunku tartott oda a becsúszó Durmnak, nem vitatkozhat azon, hogy lapot kap.

7. perc. A Frankfurt nyeretlen legutóbbi négy bajnokiján (3 döntetlen, 1 vereség), legutóbb október 3-án, a Hoffenheim ellen tudott győzni.

5. perc. HAZAI HELYZET! Upamecano kétszer ment, ám aztán visszarúgják a labdát a helyére, Kamada helyzetbe kerül, de nem jó a lövése.

4. perc. Az első kisebb helyzet, Angelino bal oldali beadása után Sörloth emelkedik, s 6 méterről a kapu fölé fejel, majd méltatlankodik, mondván, ugrás előtt-közben megfogták. Meg, de ezért nem jár tizenegyes.

4. perc. Megint a jobb szélen vezet támadást a Leipzig, most mély a beadás, Trapp ezt is lekapja simán.

2. perc. Haidara üresen kapja a jobb szélen a labdát, ám rosszul adja be, a lapos passz Trapp zsákmánya.

1. perc. A Leipzig kezdte a mérkőzést!

• Pályán a csapatok, fekete-piros csíkos mezében a Frankfurt, fehér-pirosban a Leipzig, Sabitzer és Abraham üdvözli egymást és a játékvezetőket, hamarosan kezdünk!

• A Frankfurt mérlege eddig 2 győzelem, 4 döntetlen 1 vereség; a Leipzig 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereséges mutatóval áll. Az RBL kapta eddig a legkevesebb gólt (4) a Bundesligában ebben az idényben.

• Az eredménysor: Arminia Bielefeld–Bayer Leverkusen 1–2, Borussia Mönchengladbach–Augsburg 1–1, Bayern München–Werder Bremen 1–1, Hoffenheim–VfB Stuttgart 3–3, Schalke 04–Wolfsburg 0–2. A Schalke még mindig nyeretlen és kieső helyen áll.

Gulácsi Péterék győzelem esetén pontszámban utolérhetik a Bayernt (Fotó: AFP)
Gulácsi Péterék győzelem esetén pontszámban utolérhetik a Bayernt (Fotó: AFP)

• A délután már hozott egy vaskos meglepetést:a listavezető Bayern München csak 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Werder Bremennel, így az RBL győzelem esetén pontszámban utolérheti a rekordbajnokot (hatgólos siker esetén még előzhet is, de ez azért valószínűtlen). A második helyre a Bayer Leverkusen jött fel bielefeldi 2–1-es győzelmével, harmadik jelenleg a Leipzig, negyedik a szombat késő esti mérkőzést játszó Dortmund.

JÓ ESTÉT KÍVÁNUNK! A német labdarúgó Bundesliga 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén a középmezőny szürkeségében „meghúzódó” Eintracht Frankfurt az élcsoportba tartozó RB Leipzig együttesét fogadja. A lipcsei csapat kezdőjében ott van a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán a kispadon. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik