Bundesliga: Dárdai és Király is bekerült a Hertha álomcsapatába

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 10:16
null
Király Gábor bekerült a Hertha álomcsapatába a Bildnél (Fotó: AFP)
Dárdai Pál és Király Gábor is bekerült a Hertha BSC labdarúgóklub álomcsapatába, melyet a Bild című német napilap állított össze.

Az ötven nevet tartalmazó listán Dárdai Pál a negyedik helyezett. Az indoklásban szerepel, hogy a korábbi védekező középpályás 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőttcsapatot 2015 és 2019, majd 2020 és 2021 között irányította.

A rangsorban Király Gábor lett a hetedik. Mint írták, a kapus a szürke tréningnadrágjáról vált ismertté, később – negyvenéves és 74 napos korában – ő lett a legidősebb, aki Európa-bajnokságon pályára lépett. A magyar futballista 1997 és 2004 között összesen 252 mérkőzésen védte a berliniek kapuját.

Az ötvenes rangsor első helyezettje a brazil Marcelinho Paraíba, aki 2001 és 2006 között 193 találkozón lépett pályára a csapatban. A Bild szerint a Hertha történetében ő nyújtotta a leglátványosabb játékot, hiszen emlékezetes gólokkal és hihetetlen trükkökkel szórakoztatta a közönséget, emellett rikító futballcipőivel és élénk hajszínével is nyomot hagyott a nézőkben.

A német napilap az álomcsapatok összeállításánál a statisztikai adatok és a sikerek mellett olyan személyes értékeket is figyelembe vett, mint a szurkolók körében való népszerűség és a klubhűség.

A Hertha BSC álomcsapata: Király G. – Friedrich, Sverrisson, Weiner – Dárdai P., Horr, Beer, Marcelinho, Sobek – Preetz, Pantelics

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik