Bundesliga: Csúcsteljesítmény volt a mai! – Gulácsi Péter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.17. 18:57
Gulácsi Péter (RB Leipzig) természetesen boldog, Dárdai Pálnak (Hertha) magától értetődően hiányérzete van a két labdarúgócsapat szombati Bundesliga-mérkőzése után, amelyet a hazai pályán játszó lipcseiek nyertek meg 2–0-ra.

A lipcsei kaput őrző Gulácsi Péternek ez volt az ötödik olyan bajnokija a szezonban, amelyen nem kapott gólt – csak Manuel Neuer (Bayern), Marwin Hitz (Augsburg) és Lukas Hradecky (Frankfurt) előzi meg 6-6-tal –, de ezt nem csupán a saját érdemének tekinti.A lipcsei kaput őrző Gulácsi Péternek ez volt az ötödik olyan bajnokija a szezonban, amelyen nem kapott gólt – csak Manuel Neuer (Bayern), Marwin Hitz (Augsburg) és Lukas Hradecky (Frankfurt) előzi meg 6-6-tal –, de ezt nem csupán a saját érdemének tekinti.

„Csúcsteljesítmény volt a mai! – idézi röviden Gulácsi Pétert a lipcseiek honlapja. – Az egész védelmet dicséret illeti, játékostársaim ezúttal esélyt sem adtak az ellenfélnek arra, hogy betaláljon a kapumba.”

A Bundesliga hivatalos honlapjának statisztikái szerint a berliniek egyetlen lövéssel vagy fejessel sem adtak munkát Gulácsinak a szombati mérkőzésen. A Herthát irányító Dárdai Pál szavai egybecsengenek a szomorú statisztikával.

„Megérdemelten nyertek a lipcseiek, belőlünk ezúttal hiányzott az agresszivitás. Nagy kár, hogy ma nem szereztünk pontot, de most már a gyors regenerálódásra kell összpontosítanunk, hiszen nyakunkon a következő feladat” – idézi a bundesliga.de Dárdai Pált, akinek csapata szerdán a Darmstadt ellen próbálja feledtetni az egymást követő két zakót.

„A múlt heti vereség után talpra állást vártam, és játékosaim nem is okoztak csalódást. Minden elismerésem az övék” – ezt már a lipcseieket irányító Ralph Hasenhüttl mondta a szombat délutáni meccs után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik