Bundesliga: Ballack miatt kapott pénzbírságot a Leverkusen

Vágólapra másolva!
2012.11.04. 14:36
Húszezer fontos pénzbüntetést kapott a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen labdarúgócsapata, amiért a klub egykori német válogatott játékosa, Michael Ballack nem jelent meg egy 2011 szeptemberében esedékes doppingteszten.

Az aktív labdarúgástól idén nyáron visszavonult Ballack eleinte beleegyezett, hogy részt vegyen a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (WADA) rutinellenőrzésén, ám később betegség miatt lemondta azt.

A Bundesliga illetékes bizottsága azonnal tájékoztatta az UEFA-t a történtekkel kapcsolatban, amelynek szabályzata szerint a vétkes klubnak írásban haladéktalanul magyarázatot kell adnia a futballista távolmaradásáért, ám a Leverkusen elektronikus levele az eset után több mint egy órával később érkezett meg az európai szövetséghez – ezért bűnhődik most 20 ezer fontos pénzbírsággal a gyógyszergyári alakulat.

„A Bayer Leverkusen elfogadta a büntetést, de megvédjük magunkat. Felelősségteljesen kellett volna cselekednünk. A felügyelők azonnali helyszíni tájékoztatást kaptak” – áll a német klub hivatalos közleményében.

Az ügyet november 30-án tárgyalja a nemzetközi Sportdöntőbíróság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik