Bundesliga: Ázsiába utazik a BVB a világbajnokság ideje alatt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.31. 11:15
null
A vb-n nem érdekelt játékosok utaznak Ázsiába (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Borussia Dortmund november 21. és december 1. között Ázsiában vesz részt egy tornán, hogy népszerűsítse csapatát és a Bundesligát – írja a klub honlapja.

 

A Borussia Dortmund november 24-én a szingapúri Lion City Sailorsszal mérkőzik meg, négy nappal később Malajziában a Johor Southern Tigers vendége lesz, míg a hónap utolsó napján a vietnámi válogatottal csap össze Hanoiban.

A mérkőzések mellett egyéb programokat is terveznek a helyiekkel, ami nemcsak nekik, hanem a játékosok számára is tanulságos lesz.

Az előzetesen tervezett indonéziai mérkőzés elmarad, a futballstadionok biztonsági intézkedéseit javító kormányrendeletek miatt, ezt helyettesíti a malajziai meccs. Indonéziában a közelmúltban történt stadionkatasztrófában 135 ember vesztette életét.

A BVB hivatalos oldalán megjegyzi, továbbra is jó viszonyt szeretne ápolni az indonéziai szurkolókkal és klubokkal, ezért többek közt digitális workshopot terveznek tartani a szurkolói kapcsolatokról és a szurkolói kultúráról, valamint tervben van a klub legendáinak és az Evonik futballakadémiának látogatása is, továbbá közös projektek a Bundesligával.

Ázsiába a Dortmund első csapatának kerete utazik – a vb-n szereplő játékosokon kívül természetesen – kiegészülve néhány fiatal futballistával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik