Bundesliga: azonnali hatállyal visszavonult a ZTE volt csatára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 15:25
null
Artjoms Rudnevs a szezon előtti csapatfotózáson (Fotó: AFP)
Azonnali hatállyal visszavonult a profi labdarúgástól Artjoms Rudnevs, az 1. FC Köln csatára. A 38-szoros lett válogatott támadó személyes okokra hivatkozva hagyta abba a futballt, és már vissza is utazott hazájába. A hírről Jörg Schmadtke sportigazgató számolt be a klub hivatalos honlapján.

 

A 29 esztendős futballista szerződése csak 2019-ben járt volna le az Európa-liga-résztvevő kölni klubnál, de arra kérte a vezetőséget, hogy közös megegyezéssel azonnali hatállyal bontsák fel a megállapodását, mert olyan személyes problémákkal küzd az életében, amelyek maximális figyelmet igényelnek.

Rudnevs az Arsenal elleni El-mérkőzést megelőzően beteget jelentett, ezt követően orrüreg-beavatkozáson esett át, azóta pedig egyszer sem került be a meccskeretbe.

A lett csatár 2009 februárja és 2010 augusztusa között a Zalaegerszeget erősítette, onnan a Lech Poznanhoz igazolt, majd a Bundesligába szerződött, amelyben a Hamburg, a Hannover és az 1. FC Köln színeiben 108 mérkőzésen összesen 22 gólt szerzett.

A „kecskések” nem sokkal korábban bejelentették Claudio Pizarro megszerzését, de Schmadtke hangsúlyozta, a veterán perui csatár érkezése független Rudnevs visszavonulásától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik