Benjamin Brand játékvezető kiállítja Szoboszlai Dominikot (Fotó: AFP)

 

Az első félidő hosszabbításában a 24-szeres válogatott szélső a felezővonal közelében cselezett, Florian Kainz a mezénél fogva visszahúzta. Benjamin Brand játékvezető a sípjába fújt, szabadrúgást ítélt a házigazda lipcsei csapatnak, Kainz ennek ellenére nem engedte el Szoboszlai Dominik mezét, aki hátra lendítette bal karját, és eltalálta ellenfele nyakát.

Kainz látványosan, színpadiasan a földre esett, s a bíró azonnali piros lappal kiállította a magyar futballistát.

„Ilyen kiállítás nem történhet meg. Számomra ez az arrogancia jele. A könyöknek nincs ott a helye. Indokolt volt a piros lap” – szögezte le a 2–2-re végződő meccs után Oliver Mintzlaff.

Steffen Baumgart, az 1. FC Köln vezetőedzője is úgy vélekedett, hogy Szoboszlai könyöke felemelkedett és eltalálta ellenfele nyakát, de hangsúlyozta: meg van győződve róla, hogy nem szándékosan tette, hiszen nem is ütőmozdulat volt. Megjegyezte, ha a játékvezető téves ítéletet hoz, többen is közbeléphettek volna. Ezzel arra utalt, hogy az eset közvetlenül a partjelző előtt történt, és a videobíró-szobában ketten is figyelemmel kísérték a mérkőzés minden pillanatát.

Florian Kainz úgy fogalmazott, nem tudja biztosan, hogy piros lap volt-e, de szerinte meg lehetett adni. Domenico Tedesco, az RB Leipzig vezetőedzője elárulta, nem nézte vissza az esetet, mert a játékvezető egyértelmű döntést hozott.

Szoboszlai először kapott piros lapot felnőttpályafutása során. Csapat- és honfitársai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót.

Az 1. FC Köln legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor a Fehérvár FC-t fogadja az  Európa-konferencialiga-selejtező első mérkőzésén.

NÉMET BUNDESLIGA
2. FORDULÓ
RB Leipzig–1. FC Köln 2–2 (1–1)
Lipcse, 
Red Bull Aréna. Vezette: Brand
Leipzig: 
Gulácsi – Simakan, W. Orbán, Halstenberg (Gvardiol, a szünetben) – Hugo Novoa (Kampl, a szünetben), Dani Olmo (Haidara, 87.), Henrichs, Szoboszlai, Raum – Werner (André Silva, 67.), Nkunku. Vezetőedző: Domenico Tedesco
Köln: 
Schwäbe – Ehizibue (Schmitz, 62.), Kilian, Hübers, Hector – Martel (Duda, 62.), Szkiri – Thielmann (Maine, 62.), Ljubicic (Lemperle, 73.), Kainz – Dietz (Adamjan, 73.). Vezetőedző: Steffen Baumgart
Gólszerző: 
Werner (36.), Nkunku (56.), ill. Dietz (40.), Gvardiol (72. – öngól)
Kiállítva: 
Szoboszlai (45+1.)